158. ВЕЧИТИ ДЕРБИ: Кога ће Милојевић изоставити?

Црвена звезда у недељу са почетком у 19 часова, гостује екипи Партизана.

Након европске премијере у Лиги шампиона, наши фудбалери окрећу се обавезама у домаћем такмичењу. А ове недеље, на програму је највећа утакмица српског фудбала, вечити дерби и то 158. по реду.

Наш тим у дерби јесени улази са прве позиције и са максималним учинком. Остварили смо 7 победа у првенству и налазимо се на првој позицији уз утакмицу мање. Звезда је у доброј форми, то је потврдила и утакмица са Наполијем, тако да црвено-бели у добром расположењу одлазе у комшилук.

Оно што ставља Владана Милојевића на слатке муке јесте ограничење странаца и ко ће од легионара да се нађе изван састава. Џонатан Кафу није био у протоколу за меч с Италијанима из тактичких разлога, па је за очекивати да се нађе у комбинацији за меч против црно-белих. Лоренцо Ебесилио је преседео меч против Наполија на клупи. Марин и Боаћи, иако су тек пристигли, показали су добру форму, док је Ел Фарду Бен најбољи играч нашег тима ове сезоне. Неће бити лако Владану Милојевићу да пресече и да одлучи ко да прескочи највећу утакмицу домаћег шампионата.

Такође, остаје да се види ко ће и од домаћих играча почети 158. дуел вечитих ривала. Душан Јованчић је одушевио уласком против Наполија у другом полувремену. Крстичић и Чаушић су показали да су добар тандем, а прилику вребају Симић, Стоjиљковић, Павков…

Широк кадар ставља шефа стручног штаба на слатке муке. На окупу има велику групу квалитетних играча. Битна ствар је да се мора водити рачуна и о физичком стању фудбалера. Иза нас је паклена утакмица, а предстоји нам згусунт распоред где ћемо одиграти 5 мечева у две недеље. Милојевић мора добро да одлучи кога ће уврстити у сутрашњу поставу.