А ја желим само једно, да Звезда буде шампион!

У недељу од 19 часова Црвена звезда стартује у домаћем шампионату у којем су амбиције највише, а то је шампионска титула. На „Маракану“ стиже Раднички из Ниша.

Након четири утакмице у квалификацијама за Лигу Европе, у којима је Звезда остварила по две победе и два нерешена исхода, на ред је дошао и старт у домаћем такмичењу. Звезда од 19 часова игра против Радничког из Ниша и жели да победом крене у освајање титуле. Након краха прошле сезоне, притисак на играчима у црвено – белом биће велики. Притисак морања да се освоји шампионски трофеј, стајаће над главом током читаве сезоне фудбалерима Црвене звезде. Због тога је од круцијалне важности кренути у нову сезону са победом.
Звезда у поход на титулу креће са драстично измењениим саставом. До сада, 13 играча је појачало наш тим, а последња тројица су стигла током петка у наш клуб. То су голман Милан Борјан, леви бек Милан Родић и крило Немања Радоњић. Међутим, сва тројица нису у конкуренцији за премијеру у домаћем првенству.
Црвена звезда ће сутра бити лишена услуга Дамијена Ле Талека. Француски интернационалац има картоне које вуче из прошле сезоне и нема право наступа против Нишлија. Због ограничења, у саставу неће бити ни Рикардиња, који је одлуком тренера изостављен за меч против Радничког.
Због трансфера Манојловића у Шпанију, на голу ће стајати Кахриман. Изпстанак Ле Талека, поставља питање да ли ће Срђан Бабић дебитовати или се Фримпонг враћа у стартну поставу, док би остале линије тима требале да буду „стандардне“. Остаје нам само да видимо, да ли ће Пешић и Боаћи стартовати као тандем на „јесењој“ премијери или ће шеф да се одлучи за формацију са једним нападачем.

Раднички долази у Београд са новим тренером. Аустријанац Петер Пакулт је преузео овог лета тим са Чаира и пред њим је деликатан задатак у новој сезони. Мераклије су попут нашег тима, променили доста играча. Напустили су их стандардни првотимци у виду Немање Којића, Радоша Булатовића, Милоша Живковића… Добра околност за овај тим је што су Лазар Арсић и Марко Мркић остали у клубу. Два играча која су била убедљиво најбоља прошле сезоне, представљаће главне полуге и у новој. Нишлије су овог лета појачали Никола Аксентијевић, Марко Голубовић, Славиша Стојановић из Израела… Па се може констатовати да не улазе слабији у нову кампању. Питање је само да ли ће успети да пронађу хемију са новим тренером.
Раднички је на припремама играо против локалних клубова и оставио је добар утисак. Међутим то не осликава праву слику о јачини тима против којег Звезда отвара шампионат.

Звезда је велики фаворит на старту првенства и све сем победе, представљало би велико изненађење. Звезду у четвртак очекује меч против Спарте и тријумф против Радничког би била права увертира за спектакл који се спрема следеће седмице. Позивамо навијаче да испуне трибине нашег стадиона и да играчима дају ветар у леђа за изазове који следе.