Ако је ово најбоље што српско суђење има…

Необјашњиве грешке судије Данила Грујића које су, поред бледе и неубедљиве партије Црвене звезде, апсолутни утисак вечитог дербија…

Још један дуел Звезде и Партизана, по реду 159. , завшрен је ремијем 1-1. Било је буре, било је страсти, фудбала и не баш толико, али оно што је сваком навијачу запало за око било је, благо речено, очајно суђење Данила Грујића.

По званичној потврди судијске комисије, Бену је поништен чист погодак, чиме је наш тим директно резултатски оштећен, јер би у тој ситуацији водио са 1:0, и утакмица би сасвим сигурно ишла другим током. Затим, судијска комисија званично је истакла став да је фудбалер Партизана, Николић, морао да буде искључен, што је судија Грујић пропустио да уради.

И сам гол Партизана је споран, јер на основу снимка делује да је Николић био у офсајду, а да је лопта до њега дошла тако што ју је Косовић послао, у гужви која је претходила голу и грешци Милана Борјана.

Такође, квалитет игре трпео је због прекомерног „сецкања игре“ Данила Грујића, чиме се убијао сваки моментум и покушај успостављања континуиране игре, у којима би тимови можда и показали више. Арбитар вечерашњег меча дозвољавао је прекомерну грубост и нервозу гостујућих фудбалера, и пропустио да ауторитарно постави ствари на своје место и не дозволи да прекиди однесу примат над самом утакмицом и квалитетом фудбала.

Судија Грујић, евидентно, није положио испит суђења у највећој утакмици српског фудбала, и ако је ово заиста најбоље што Србија има, онда можемо да констатујемо да је ситуација више него забрињавајућа.