АЛИМПИЈЕ ПАЛИ МОТОРЕ: Звезда стотком демолирала МЗТ!

Кошаркаши Црвене звезде више него убедљиво су савладали МЗТ у шестом колу АБА лиге резултатом 112:73. Блистао је напад нашег тима, седам играча имало је двоцифрен број поена (Радичевић, Лесор, Апић, Јовановић, Фелдин, Бјелица, Јанковић) и на прави начин се доказало шефу Алимпијевићу!

Дангубић се опоравио од повреде и доживео овације публике, као и гостујући играч Трајкоски који је убележио 30 поена.

Уместо повређеног Рочестија место главног организатора игре преузео је Никола Радичевић, који се изузетно добро снашао у првом полувремену. Јак улаз, рационална игра и добар шут за три поена красили су нашег плеја који је показао успон форме у право време. Матијас Лесор је добро отворио утакмицу поенима, док је код гостију гас одмах додао Јуре Лалић који је поене давао из рекета, а Трајковски се одлучио за шутеве са дистанце, који су махом улазили у кош. Гости су играли практично без одбране, потпуно неангажовано на својој страни терена, што су наши момци обилато користили.

Један од ретких који је имао проблема на старту овог меча био је Јанковић, који је због два рана фаула морао раније да напусти терен како би га тренер Алимпијевић сачувао од личних грешака, те је већи простор у првом делу добијао Јовановић. Лепа сцена виђена је средином прве деонице када је Дангубић закорачио на терен, чиме је озваничио свој повратак након повреде. Након прве деонице, резултат је био 28:23 за Црвену звезду.

У наставку, све што смо гледали од кошарке практично је био НБА ритам који је више пријао Црвеној звезди – брзи напади, скоро без одбрана и углавном шутеви са дистанце, па је публика у хали Пионир ове вечери имала прилике да види поприличан број поена. Код гостију су Трајковски (19 поена) и Лалић (11 поена) били најзапаженији, док су наш тим предводили Лесор (14 поена у првом полувремену), Радичевић (12 поена) и Фелдин (9 поена, две тројке). Чак 104 поена виђена су укупно у првом полувремену, тотално су се распуцале обе екипе, а прибранији и ефикаснији били су наши момци који су на предност отишли са великих +12 и резултатом 58:46. Наш тим је прилично добро шутирао из игре (24/37, 64.9%) што је био и главни разлог овако великог броја поена.

Јак ритам игре одржали су момци у црвено-белим дресовима и на старту треће доенице, па је разлика брзо нарасла на +18 (66:48) после чега је тренер Тодоров морао да затражи тајм аут како би сасекао фуриозну навалу домаћина. Тренеру Алимпијевићу сигурно ће значити вечерашња партија Радичевића који не само да је био ефикасан, већ је доста тражио игру и желео да разигра саиграче показавши да има добар осећај за асистенције и креирање игре. Није МЗТ имао решење за расположен напад Црвене звезде, а предност на овом мечу само је расла. У једном тренутку наши момци дошли су на преко 30 поена разлике, а у првих осам минута треће четвртине примили су само четири поена, уз датих 23, што је била серија која је угасила све наде гостију. На крају треће четвртине, резултат је био 91:54 за црвено-беле.

До краја утакмице наши момци играли су рутински, Алимпијевић је имао прилику да одмори своје главне играче и носиоце, па је меч шестог кола АБА лиге завршен убедљивим тријумфом Звезде резултатом 112:73.