Алимпијевић: А сад у Ниш по трофеј

Тренер кошаркаша Црвене звезде Душан Алимпијевић рекао је после јучерашње убедљиве победе против Задра у АБА лиги изузетно задовољан у којој форми се налази његова екипа и додао да на Куп Радивоја Кораћа у Ниш путује одморна и с много мотива да освоји први трофеј у сезони.

„Очекује нас Куп. Одлазимо на Куп са једном добром формом, са девет победа у ЕЛ, где су прогнозе биле значајно мање, са врло важним и великим победама до сада. Одлазимо са првог места у АБА лиги, а имамо и два кола до краја да то потврдимо. Бићемо озбиљни у томе. Много је боља форма играча свих у ростеру и Куп Радивоја Кораћа долази у добром моменту. Врло смо мотивисани и идемо доле (у Ниш) са много жеље и енергијом да освојимо први трофеј“, рекао је Алимпијевић.

Он се сложио с констатацијом новинара да је његова екипа у благој предности на остале тимове које на завршници Купа Радивоја Кораћа очекује напоран ритам утакмица.

Значајно је то за нас и одредјена је предност, јер одиграти три утакмице у четири дана није лако и нама је можда то најближе од свих екипа које су тамо. Навикли смо на напоран ритам и то када имате мање времена за спремање утакмица“, рекао је Алимпијевић.

Тренер Звезде је казао да црвено-бели током целе сезоне показују напредак „како на индивидуалном, тако и екипном плану“.

„Морам бити задовољан формом и начином на које смо победили ФМП, Милано и Задар. Добар моменат за куп, али свакако има још места за напредак“, рекао је Алимпијевић.