Алимпијевић: Хвала на подршци у ова пасја времена

Тренер Црвене звезде рекао је да му се допала реакција играча на пораз у Барселони и да је први циљ у АБА лиги остварен.

Пре свега хвала људима који су дошли у ‘Пионир’. Много је лепо видети да нам пружају подршку, без обзира и на незгодан термин утакмице, шест сати, радни дан… Много им хвала, јер нам много значи подршка у оваквим моментима, када је највише потребна“, рекао је тренер црвено-белих и наставио са дозом огорчености у гласу.

„У ова пасја времена тешко је стати на овакву страну, када се лаж изговара стотину пута да би постала истина. Боримо се за своје навијаче, то нам је обавеза, то ћемо урадити и у четвртак (против Валенсије – прим. аут), да приступом задобијемо додатно поверење, јер у недељу стартује оно најважније за нас. Долазимо до плеј-офа АБА лиге и утакмице против Морнара“.

Алимпијевић је констатовао да се екипа у дуелу са Цибоном држала договора.

„Свиђа ми се реакција играча. Увек волим да у оваквим ситуацијама цитирам једног нашег искуснијег, озбиљног тренера, који је рекао да је врло важно наћи пут до победе у оваквим утакмицама, ма колико он био тежак или ружан. На нама је да останемо у истом ритму, јер ово не би требало да буде ништа посебно, већ да се игра какву смо приказали подразумева, у оба смера“.

„Честитам играчима на првом месту, са две победе више од другопласираног. Први циљ је остварен, ‘пол-позиција’ у плеј-офу и идемо даље“.

Млади тренер потом је ушао у „сукоб мишљења“ са једним новинаром, који га је питао да ли „оваква Цибона“ може да се узме као мерило да је „Звезда изашла из кризе“?

„Када Звезда игра добро, онда противник није био довољно достајан. Кад Звезда игра лоше, онда је Звезда лоша. Причате о изласку из кризе, мислите због Барселоне? Да ли је реално очекивати да ми победимо Барселону два пута у сезони? Да ли је реално да имамо више победа од Барселоне у Евролиги? Да ли је то нормално?“, одговорио је Алимпијевић.