Алимпијевић: Кад играмо овако, не плашим се ничега

Кошаркаши Црвене звезде су у крцатој хали „Александар Николић“ надиграли Морнар у мајсторици са 88:69, обезбедили су пласман у финале АБА лиге и дуеле са Будућности за прстен на Јадрану.

После утакмице, Звездин тренер је похвалио енергију и игру екипе.

„Честитам Морнару на феноменалној сезони и одличној партији у свакој од ове три утакмице. Ова разлика није реална, као што није била реална и у првој утакмици. Они су заслужили да буду ту где су сада. Била је ово одлична полуфинална серија, одлична игра и имали смо јако добру енергију. Када имамо овакву енергију и када играмо овако – не бојим се ничега“, рекао је Алимпијевић за ТВ Арена спорт.

Шеф струке тима са Малог Калемегдана сматра да ће екипа лакше изаћи на крај са Будућности у финалу уз овакву подршку.

– Дошли смо до финала, корак до самог краја, а тај је најтежи. Сачињен је од три мања, три победе нас деле од примарног циља ове сезоне. Желео бих само да подсетим све који имају жељу да нас подрже и против Будућности, да у оваквим мечевима извлачимо још више. У овако дивној атмосфери никоме није лако, борили смо се да имамо предност у финалу, па бих волео да се испуни хала и против Будућности – није крио одушевљење млади стучњак.

Упитан за наступ најбољег играча утакмице, Огњена Добрића, тренер Звезде истакао је и наступ капитена црвено-белих.

„Да би се добијале ове утакмице поред стандардних, великих хероја, морају да се појаве и мањи хероји. Немојте заборавити да је данас једну од најбољих партија ове сезоне одиграо Бранко Лазић“, додао је Алимпијевић.

Серија за титулу почеће у Београду у понедељак, 9. априла, и играће се у предвиђеним терминима 10. април (Пионир), 12. април (Подгорица), 13. април (Подгорица) и 15. април (Београд). Шампион ће постати тим који оствари три победе.