Алимпијевић : Нисмо се спремали као за судњи дан, већ као за дерби

Тренер Црвене звезде, Душан Алимпијевић, похвалио је своју екипу на мирности и сталожености своје екипе у вечитом дербију, и истакао да је тешко било играти против Партизана вечерас.

„Одиграли смо паметну утакмицу свих 40 минута, били смо мирни и сталожени кад год је то требало. Ово је екипа која се тек гради, у тек постављеном систему, па су осцилације могуће. Одређени пропусти, које смо имали у одбрани, дешавају се од почетка сезоне. То је крива линија, немогуће је да одиграмо 40 минута константно.“

Он је такође истакао да против Партизана није било лако као што се чини у први мах:

„Партизан није лоша екипа, она има одређену цену и показали су то у дербију. Наравно да су се после победа у АБА лиги њихове амбиције промениле, што је и најављено новим појачањима. Партизан је добра екипа која је још више добила на храбрости и самопоуздању, па је тешко било у овој утакмици. Не знам како је то деловало са стране, али Партизан је стално био ту близу“.

„Ми се нисмо спремали као за судњи дан, већ као за дерби, као што ћемо се спремати за Уникаху. Зато је ова победа била битна, због нашег мира. Волео бих и да наредни дербији прођу у оваквој атмосфери, да се заврше овако мирно, и зашто да не, да опет моја екипа победи“ – истакао је стратег Црвене звезде.