Алимпијевић: Због оваквих победа смо први

„Нисмо дозволили да изгубимо у мечевима у којима смо били велики фаворити. Због тога смо први“, рекао је тренер црвено-белих после тријумфа у Лакташима.

„Честитам Игокеи на заиста доброј утакмици, намучили су нас поприлично“, било је прво што је тренер Звезде Душан Алимпијевић рекао у понедељак, после тријумфа свог тима на паркету Игокее.

„Пробудили смо се тек у последњој четвртини. Имали смо неколико оваквих утакмица ове сезоне, мислим да јесте наш квалитет то што и у оваквим утакмицама, које дефинитивно нису наше најбоље, успемо да пронађемо начин и пут до победе“, додао је тренер Звезде.

Алимпијевић је истакао значај освајања „пол позиције“.

„То је врло битна ставка за нас. Предност домаћег терена свакако ће нам значити у доигравању“.

У још једном осврту на утакмицу, он је нагласио да су „унапред уписане“, па ипак остварене победе разлог зашто је Звезда прва пред плеј-оф.

„Када погледате уназад резултате, овакве утакмице су разлог зашто смо на првом месту коло пре краја. Управо због оваквих мечева, у којима смо били велики фаворити у односу на противнике и у којима нисмо дозволили да изгубимо“.

Упитан да ли га брину осцилације екипе, Алимпијевић је одговорио…

„Имамо три пораза у АБА лиги, десет победа у Евролиги. Имали смо лошу партију у финалу Купа, то није била осцилација, а потом и лошу партију против Бамберга као последицу свега тога. То је то“.