Барселонета убедљива у Београду

Ватерполисти Црвене звезде доживели су нови пораз у Лиги шампиона. Након уводног меча и пораза од Про Река, црвено-бели су на свом базену поражени и од шпанске Барселонете резултатом 14:3.

Гости су рано стигли до предности коју су постепено увећавали и заслужено славили. Барселонета је показала да је далеко квалитетнија од Звезде и да игра на вишем нивоу, као и да ће свима бити озбиљна препрека на путу ка титули европског шампиона. Шпански тим је био распуцанији у свакој четвртини, а већ на полувремену се дало наслутити ко ће изаћи као победник из овога меча. Барселонета је питање победника решила почетком трећег периода игре и после само привела меч крају.

Таул и Маларак су били најраспуцанији актери овога меча. Оба играча су постигла по три поготка. Пратили су их Врлић, Пероне и Фамера са по два гола. Код нашег тима, најрасположенији за игру био је Максимовић, стрелац два гола. Поред њега, једино се још Радовић уписао у стрелце.

Мунариз је Барселонету довео у вођство, а након играча више за шпански тим и искључења Радовића, мрежу је затресао и Врлић. Црвена звезда је из играча више успела да погоди и смањи предност Барселонете, а Милош Максимовић је био стрелац тог поготка. Маларак је након новог играча више повисио на 3:1.

Лука Перковић је средином 2/4 скривио петерац, а Пероне је матирао Краља. Убрзо је Фамера постигао свој први, а пети Барселонетин гол на овом мечу. Милош Максимовић је новим голом на истеку четвртине ублажио предност гостију.

Након великог одмора постојао је само један тим. Барселонета је погађала из свих позиција, а Дејан Савић никако није успевао да нађе начин да подигне млади Звездин тим који је клонуо духом. Голеаду гостију отворио је Таул, а потом су погађали и Фамера, Маларак, Врлић и Пероне. У тим моментима постављало се искључиво питање до колико ће Барселонета бројати.

Гости су и у последњој четвртини наставили тамо где су стали у претходној. Једанаести Барселонетин гол био је дело Маларака. Ларумбе и Таул су Шпанце довели до тринаестог гола, а затим је Марко Радовић прелепим лоб ударцем савладао голмана Лопеза и смањио на 13:3. Утакмицу је затворио Таул својим трећим голом.

Ватерполисти Црвене звезде у 3. колу Лиге шампиона гостују Бреши.