Берон срушио Партизан у последњој секунди – Звезда првак Србије по 20. пут!

Кошаркаши Црвене звезде савладали су Партизан 76:75 у четвртој утакмици финалне серије Кошаркашке лиге Србије и тако постала првак државе по 20. пут у својој историји. Веома неизвесну утакмицу решио је Били Берон полагањем у последњој секунди утакмице.

Партизан је боље отворио утакмицу и већ у првој четвртини успео да дође до двоцифрене предности. Велики проблем за црвено-беле био је проблем са фауловима Оџа и Фајеа, што је домаћин одлично искористио доминиравши у скоку. Успео је Партизан да оде и на максималних +14, али је Звезда при крају полувремена успела да се консолидује и полувреме заврши са подношљивих -8.

Од старта другог полувремена Звезда је заиграла доста боље и организованије. До краја треће четвртине Звезда је у потпуности успела да истопи предност Партизана и у одлучујућих 10 минута утакмице ушло се са нерешеним резултатом. Почетак четврте четвртине обележила је пауза од неких 20-ак минута због прокишњавања крова Пионира услед удара грома. Чинило се да је пауза више пријала домаћим играчима који су успели да поврате предност, али не задуго. У последња 3 минута утакмице ушло се са резултатском клацкалицом. На минут до краја, прво је Пејџ био сигуран са линије пенала и донео предност Партизану од 2 поена, да би Били Берон већ у следећем нападу поенима уз фаул успео да донесе минималну предност Звезди. Ренфро је донео нову предност црно-белима на 14 секунди до краја утакмице, а тачку на ову сезону ставио је још једном Били Берон сјајним продором и полагањем поред Стефана Јанковића.

Најефикаснији у редовима црвено-белих били су Дејан Давидовац са 13 поена и Били Берон са 21, који је уједно проглашен и најкориснијем играчем финалне серије.