Берон тројком срушио Мегу и одвео Звезду у финале Купа!

Кошаркаши Црвене звезде пласирали су се у финале Купа Радивоја Кораћа. Берон је погодио тројку за победу секунду пре краја утакмице, а Звезда је савладала екипу Мега Бемакса резултатом 80:79.

У полуфиналној утакмици Драган Шакота је на терен извео следећу стартну петорку: Браун – Берон – Лазић – Симанић – Оџо.

На старту утакмице Берон је у две ситуације газио линију за три поена и оба пута погађао, а прве поене за Мегу убацио је Мишковић. У уводним минутима меча Мишковић је погодио две тројке, а са Звездине стране стигао је одговор од Билија Берона. Након што је Пери погодио тројку под фаулом Брауна, Мега је по први пут повела – 12:10. Мега је добро шутерски ушла у меч и током прве четвтине имала је максималну предност од седам поена. Берон је дошао до двоцифреног учинка у првом кварталу на крају којег је Милојевићев тим водио 24:17.

Марко Симоновић је закуцавањем отворио другу четвртину, а код црвено-белих се први на семафору уписао Јагодић Куриџа. У другом периоду Шакота је увео Пантера у игру, али најбољи појединац у мечу са Радничким ни близу није тако добро ушао у утакмицу. Звезда је после његове тројке пришла на -3 – 27:24, а Милојевић је реаговао тајм-аутом. Црвено-бели су заиграли чвршће у фази одбране, друга петорка је одлично функционисала. Пантер је временом ушао у шут, а након Куриџиног елегантног спуштања лопте у кош, Звезда је повела 28:27. Црвено-бели су направили серију 15-0 и приближили се двоцифреној разлици, а налет Звезде прекинуо је Пери. Наши кошаркаши су задржали максималних +7, а на одмор су отишли са предношћу 40:33.

Штимац је на почетку другог полувремена послао Симоновића на линију за слободна бацања, а центар Меге је реализовао оба. Мега је у кратком временском интервалу у потпуности поништила Звездину предност, а прве поене у наставку за црвено-беле постигао је Штимац. Мега је после тројке Атића повела 45:42, а Драган Шакота је позвао тајм-аут. Петорка која је започела друго полувреме, баш као и у првом, одвела је црвено-беле у минус. Мега је поново дошла до максималних +7, Џенкинс је погодио карактеристичан шут из наскока са полудистанце, али је Милојевићев тим у наредном нападу додатно увећао предност. Серију Меге зауставио је Пантер полагањем под фаулом, а на крају треће четвртине Мега је имала предност 60:58.

Месичек је тројком отворио четврту четвртину, а у тим тренуцима деловало је да одговорност у Звездином тиму сме да преузме само Кевин Пантер, који је вукао све време црвено-беле. Звезди је очајнички било потребно да се још неко укључи у меч. Шакота је заиграо са два центра, Гистом и Штимцем, и остварио предност под кошем у нападу, али је екипа Мега Бемакса погађала под фаулом преко Перија, а тројку од таблу је убацио Церовина. Црвено-бели су константно били у заостатку. Звезда је увела утакмицу у неизвесну завршницу, а секунд пре краја Били Берон је погодио тројку за 80:79 и одвео Звезду у финале Купа Радивоја Кораћа.

Кевин Пантер постигао је 22 поена, Били Берон 18, а Владимир Штимац 10. У тиму Меге најефикаснији је био Пери са 20 поена.