Били Берон – хаубицом до МВП признања!

Американац из Црвене звезде Били Берон проглашен је за најкориснијег кошаркаша плеј-офа АБА лиге. У одсуству два кошаркаша Црвене звезде из прве петорке АБА лиге, Регланда и Перпероглуа, био је веома важан шраф у најновијим успесима клуба са Малог Калемегдана. Берон је у осам мечева плеј-офа у просеку бележио 13,8 поена, уз по 2,8 асистенција и скокова уз 19 погођених тројки из 41 покушаја.

У прошлогодишњој анализи, наши читаоци имали су прилику да прочитају о каквом се играчу ради. Многи су били скептични али он је био жеља тренера Милана Томића и плеј-оф АБА лиге је дао одговор зашто је то и било тако. Прву утакмицу против Партизана био је скоро непогрешив, постигао 23 поена уз само један промашај из игре. Утакмица која је пред домаћим навијачима била најнеизвеснија је директно одлучио својим поенима. Такође, био је незаустваљив и у првој утакмици против Будућности када је постигао 19 поена и погодио 4 тројке из исто толико покушаја. на свакој утакмици плеј-офа је постигао бар једну тројку што му је свакако највећи адут, али у одсуству првог плејмејкера често је одрађивао и ту улогу и то сасвим солидно.

Након добијања награде кратко је изјавио:

„Људи те памте по великим утакмицама, само сам желео да изађем на паркет и да победим, урадио сам све што је мом тиму требало како би постао шампион. Обожавам ове навијаче, невероватан је осећај када ти скандирају.“