Бивши најбољи стрелац Евролиге нови плеј Звезде!

Црвена звезда у нову сезону улази са огромним појачањем на позицији плејмејкера! Тејлор Рочести, бивши играч Нижњег Новгорода, Макабија и Локомотиве, нови је играч наше екипе!

 

Рочести, је са црвено-белима потписао једногодишњи уговор. Овај рођени Тексашанин (рођен 01.07.1985.године) има врло богато искуство наступа у европским клубовима.

Тејлор Рочести, 186 центиметара високи плеј, озбиљније кошаркашке кораке правио је на универзитетима „Тулејн“ и „Вашингтон стејт“ а у Европи је наступао од 2009.године за екипе „Гетингена, Галатасараја, Биеле, АЛБЕ и Ле Мана“, а након тога уследили су и евролигашки изазови у екипи „Басконије“ и италијанског вишеструког првака „Монтепаскија“.

Рочести је током такмичарске сезоне 2014-2015 био најбољи стрелац Евролиге (просек 18.9 поена по мечу) након изванредних партија у дресу руског дебитанта „Нижњег Новгорода“. Наредну сезону провео је у дресу „Макабија“ из Тел Авива, док је претходну одиграо у редовима руске „Локомотиве“ из Краснодара. Такође, играо је на европским шампионатима као натурализовани репрезентативац Црне Горе током 2013. и 2015.године.

Леворуки плеј стиже у редове Црвене звезде мтс, као играч који ће екипи донети велики квалитет и неопходно искуство које је сакупио током 8 година наступа за квалитетне европске клубове. Одликују га одличан преглед игре, шут са полудистанце и дистанце, и чврста игра у одбрани.

Тејлор – добро дошао у Србију и редове Црвене звезде!