Боаћи и Пешић наставили низ, ротације и подсвест узели бодове

Црвена звезда је протекле недеље остварила победу против Радника на свом терену, док је против Бачке ремизирала, у гостима, у оквиру 20. кола Суперлиге.

Звездин нападачки тандем наставља да неумољиво тресе противничке мреже у домаћој Суперлиги. На претходна два сусрета Звездин дуо је расподелио снаге, па је тако Александар Пешић бриљирао против Радника где је постигао три гола, док је Ричмонд Боаћи два пута затресао мрежу у Бачкој Паланци. Пешић и Боаћи су комбиновано постигли 29 погодака до сада, а имаће прилику и да поправе тај салдо, пошто је до краја јесењег дела сезоне остало још два кола. Њих двојица су постигли више од половине Звездиних голова сезоне и један су од најефикаснијих тандема у новијој историји клуба. 

Владан Милојевић на све начине покушава да одржи екипу у оптималном физичком стању. Због веома згуснутог распореда, у којем је Звезда већ одиграла 35 утакмица од старта нове кампање, Звездин стратег је приморан да ротира првотимце и тако их сачува од повреда. Из тог разлога смо у дуелима са Радником и Бачком имали прилику да видимо играче који су имали слабију минутажу у претходним недељама. Кахриман и Анђелковић су играли против Бачке, док су Фримпонг, Аџић и Рачић имали запажене улоге против Сурдуличана. Систем ротација којих се придржава Звездин стратег дају резултате ове сезоне. Звезда има само један пораз уз два ремија. Са те стране мора се одати признање Владану Милојевићу. Додуше на последњем мечу, било је евидентно да фале поједини играчи.

Са друге стране, и поред изостанака битних играча у везном реду, више је Келн утицао да Звезда не слави против Бачке у 20. колу Суперлиге и тако одмакне на табели другопласираној екипи. Иако су Звездини играчи добро излазили на крај са том врстом притиска у досадашњем делу сезоне, значај утакмице која се игра 7. децембра учинила је да наши првотимци не буду „главама“ у Паланци ове суботе. Декоцентрација, доста промашених прилика и два олако примљена гола говоре у прилог томе. Владан Милојевић је опомињао претходних дана да је Келн забрањена тема, али психа код играча је била јача овога пута.