Боаћи погурао Звезду преко брда

Црвена звезда је у 18. колу Суперлиге добила екипу Чукаричког након преокрета са 2:1 на Бановом брду. Боаћи двоструки стрелац.

Црвена звезда се доста мучила на Бановом брду. По веома тешком терену, Владан Милојевић је поново извео екипу у 3-4-1-2 формацији, али је за разлику од претходних дуела, донела више проблема него добрих ствари у игри Црвене звезде. Из тог разлога је на старту другог полувремена, Милојевић променио систем игре у 4-3-3.

Да ће бити проблема видело се већ у првом минуту утакмице. Неспоразум Крстичића и Стојковића на срећу Звезде није искористио Овусу. Исти играч је након 10-ак минута игре поново био у изгледној прилици, али је шутирао преко гола. Звезда је у првом делу игре углавном претила ударцима из даљине. Најбољу шансу је имао Бабић средином првог полувремена, када је након прекида лопта дошла до њега, али је Звездин штопер са свега неколико метара шутирао преко гола. Бољу игру у првом делу Чукарички је крунисао у 40. минуту. Петар Јовановић се добро убацио по десној страни, центрирао ка Мићину који је из прве снажно шутирао у десни угао Борјана. Нејасно је како је фудбалер Чукаричког био сам, иако је петорица играча Звезде било у његовој близини?!

Звезда је након промене формације заиграла доста ангажованије у наставку утакмице. Већ на самом старту, у свега минут игре, наш тим је пропустио две стопостотне шансе. Прво је Пешићу одбранио зицер са пет метара голман Чукаричког, а недуго затим је Бабић промашио гол са петерца. Шутирао је главом поред гола из идеалне прилике.

Звезда до изједначења долази у 58. минуту. Пешић је срушен након повлачења Јовановића, а судија Сантрач је добро видео ситуацију и досудио казнени ударац. Сигуран са беле тачке био је Ричмонд Боаћи. Звезда је након гола кренула свим силама напред како би дошла до тоталног преокрета. То је и успела након десетак минута. Прекид је извео Крстичић, Родић је био највиши, вратио је лопту пред гол Белића, где је Бабић закачио лопту толико да дође до Боаћи који се одлично снашао и послао лопту испод одличног Белића.

Звезда је након другог гола смирила игру и рутинским издањем привела утакмицу крају.