Борјан: Показали смо да смо велики клуб, знао сам да ћу да одбраним

Херој вечерашње победе Милан Борјан није скривао одушевљење после још једне незаборавне европске ноћи за Црвену звезду.

– Невероватна ноћ за звездашку заједницу. Трећу годину заредом смо обезбедили играње у групној фази европских такмичењиа. Нећемо стати овде, имамо још две утакмице до Лиге шампиона. Боже здравља да уђемо и да Србија буде поносна на нас – истакао је феноменални чувар мреже.

Црвена звезда је након једанаест серија пенала прошла у плеј-оф за Лигу шампиона, а меч је поред трилер завршнице одликовала и нешто грубља игра, као и пар спорних судијских одлука.

– Остао сам сталожен и концентрисан. Одрадили смо стручну анализу са тренером голмана Душаном Гашићем и у складу са тим се трудио да погодим страну у коју ће шутирати – изјавио је Борјан и открио:

– Судије су у неким ситуацијама биле на страни противника, али кад имаш срце, жељу и људе око себе који верују у тебе ти онда пружиш максимум и победиш. Од Краснодара је све почело, прошле године Салзбург и сад Копенхаген, три најдраже победе.

Током пенал серије прилику да шутира добио је и голман Црвене звезде, који ју је успешно искористио.

– Мој први погодак у Звезди. Посветио бих га породици, жени и сину. Они су моја снага и стална подршка. Циљ ми је био само да дам гол, а знао сам да ћу да одбраним. Веровао сам у себе, много.

Период између два меча протекао је у знаку изјава од стране данске екипе које би се могле окарактерисати као неспортске.

– Нисмо обраћали пажњу на то шта су причали пре и после утакмице. Показали смо да смо велики клуб који поседује жељу и енергију. Поносан сам на своје саиграче, стручни штаб и управу.  Боримо се за овај грб и ове навијаче, за љубав коју нам пружају. Хвала им што су и вечерас дошли да нас подрже – рекао је Борјан.