Бранко Јовичић као фактор стабилности звездине дефанзиве и фудбалски Бранко Лазић

Црвена звезда доноси позитиван резултат из Павлодара са прве утакмице другог кола квалификација за Лигу Европе. За тај резултат и за оне резултате који тек могу да уследе, један од најбитнијих фактора би могао да буде, придошлица из руског Амкара, Бранко Јовичић.

Иако је тек пре 5 дана пристигао у редове најтрофејнијег српског клуба, Бранко Јовичић је на свом дебију у црвено-белом дресу већ показао да може да донесе неопходну стабилност звездином везном реду као и колективној дефанзиви наше екипе.

Пошто се отприлике може наслутити да ће Црвена звезда играти са два играча испред задње линије, Јовичић је идеалан парњак некоме ко може више и боље да понуди у игри ка напред са те позиције. Изузетан радијус кретања и одлична физичка спрема одликују Јовичића а кад се на то дода велика агресивност и глад за освојеном лоптом, онда се може рећи да је наш тим урадио прави потез ангажовши 24-годишњег играча рођеног у Рашки.

Колективна дефанзива је Црвеној звезди била једна од рак рана у прошлој сезони где се просуло све што се могло просути. Мичел Доналд и Дамијан Ле Талек никако нису могли да ухвате ритам кроз већи део сезоне, дефанзивни блок је управо „пуцао“ на том делу терена и стављао ионако рањиву задњу линију на муке.

Са Јовичићем се отвара могућност да његов парњак био он Доналд, Ле Талек, Рачић или пак Гобељић мало више учествује у креирању игре из дубине. Тако да можемо очекивати да игра „продише“ са тог дела терена у оба правца.

Колико ће Јовичић бити важан шраф по наш тим, показаће Европа Лига и дербији са Партизаном у првенству.

У нади да ће Бранко Јовичић бити на нивоу јучерашњег меча са Иртишом, навијачи Црвене звезде би могле да имају бригу мање. Бранко Јовичић би могао постати „фудбалски Бранко Лазић“ који би својим пожртвовањем могао бити пример осталим играчима из екипе што се борбе тиче.