Бранко Лазић: Никад јача АБА лига!

Кошаркаши Црвене звезде се увелико спремају за старт нове сезоне, а Бранко Лазић је у разговору за медије говорио о припремама, његовој улози, као и о АБА лиги и очекивањима у новој сезони.

Црвена звезда ће се такмичити у АБА лиги, домаћем првенству, Купу Радивоја Кораћа, Еврокупу, али и Суперкупу АБА лиге који се ове године одржава у Лакташима.

„Ја јесам играч са најдужим стажом у екипи, али има један са мало више искуства од мене, то је Перпероглу. Ово је први пут после не знам ни сам колико година да је екипа од почетка заједно. Нема чекања појачања и слично, увелико радимо. Атмосфера је сјајна, залагање на максималном нивоу“, рекао је капитен Звезде.

Бранко Лазић је такође говорио о његовој улози у редовима српског шампиона.

„Надам се да ћу и на терену имати неку улогу. Шалим се. Још смо у фази упознавања, свакодневно причамо. Ништа више тренер не очекује од мене од онога што сам иначе показивао када је паркет у питању. Наравно да свлачионица мора да буде под контролом, али мислим да су сви свесни где су дошли, свесни су величине клуба и сходно томе се и понашају“, објаснио је Лазић и додао:

„Најбитније је да су у питању изузетни момци. Нису проблематични, нико не искаче из постављеног оквира на окупљању. Од почетка смо заједно, упознаћемо се добро и спремно дочекати почетак сезоне“.

Капитен Црвене звезде очекује узбудљиву сезону у АБА лиги.

„Ово ће ми бити десета сезона у АБА лиги и делује ми да никада то такмичење није било јаче. Много тимова ће конкурисати за прва четири места. Сви су се појачали, желе трофеј, пласман у Евролигу. На нама је да остваримо циљеве. Наравно, до тога морамо да идемо полако и корак по корак“, закључио је Бранко Лазић.