Бранко Лазић: Од Купа у великој мери зависи и остатак сезоне

Борба за први овосезонски трофеј у домаћим оквирима почиње овога петка, а колико је важан „Куп Радивоја Кораћа“ истиче капитен црвено-белих Бранко Лазић.

Капитен црвено-белих Бранко Лазић се опорављао од повреде коју је зарадио на гостовању у Малаги 8. јануара кад му је после ударца страдао мишић. За опоравак је било потребно скоро пет недеља, а Лазић је од понедељка у пуном тренажном процесу.

– Повреда је прошлост, мишић је зарастао и сада је све супер. Почео сам да тренирам са екипом, без ограничења. Пре тога сам радио у теретани, на траци и бициклу, оно што сам могао. Уводни део тренинга сам радио и са тимом, али само онај уводни, без контакта. За сада је све како треба, без било каквих проблема. Сем наравно, недостатка кондиције – почео је причу Лазић.

Више од месец дана рехабилитације ипак је морало да остави траг.

– Две недеље се практично нисам дизао из кревета. Да сам макар могао да се крећем или било шта, сигурно бих умањио последице. Овако се баш осети. Поготово кад се зна да до понедељка нисам имао ниједан јачи тренинг.

Са 12 трофеја, рачунајући и АБА Супер куп из ове сезоне, Бранко Лазић је без премца у историји Црвене звезде. А све је почело са Купом Кораћа у Крагујевцу 2013. године.

– Сваки трофеј ми је драг, а сигурно да ми је то један од најдражих. Први је са Звездом, али и генерално волим Куп зато што се најбрже осваја. У три, четири дана стижеш до драгоценог пехара. Уз све то, с обзиром и у ком тренутку се игра, представља велики замајац за оно што следи кроз АБА лигу. Од Купа у великој мери зависи и остатак сезоне и може да представља велики замајац за све што следи.

Црвено-бели су прошле године, на примеру Борца, сазнали да такво размишљање зна лако да се обије о главу.

– Куп је специфично такмичење у коме свако има шансу да дође до трофеја. Ту је фаворитима најтеже, а игра се на један меч и све је могуће. Али искрено се надам да нам да нам је прошла година и поготово тај први меч против Борца озбиљна лекција. Веома је важно како се отвори турнир и тога смо свесни – истиче Бранко Лазић.

Утакмица четвртфинала „Купа Радивоја Кораћа“ игра се у петак од 19 часова и 30 минута.