БРИТАНСКИ МЕДИЈИ О ЗВЕЗДИ: Респект за Милојевића, акценат на Ситију и ротацији Венгера

Занимљива увертира пред меч четвртог кола Лиге Европе на Емирејтс стадиону…

Као и увек када Црвена звезда гостује у Европи, увек је интересантно видети како локални медији гледају на утакмицу свог тима и наше Звезде. Британски медији, једни од најпоштованијих и најревноснијих у Европи, потрудили су се детаљно да представе Арсеналовог ривала јавности. Богат садржај на електронским и штампаним медијима широм Британије и Лондона акценат, пре свега, ставља на чињеницу да Арсенал има тешку утакмицу Премијер лиге против Манчестер Ситија наредног викенда, те да ће из тог разлога Венгер одмарати своје носиоце.

Daily Mail преноси изјаву шефа струке Црвене звезде, Владана Милојевића, који се слаже са одлуком свог колеге са клупе Арсенала да се одморе квалитетни играчи, апострофирајући да је пружање шансе младим играчима из свог погона прави пут за будућност Арсенала. Британски портал са великим респектом преноси изјаву нашег шефа, похвално говорећи о његовом аналитичном приступу и поштовању за Арсена Венгера.

BBC се вечерашњом утакмицом бавио кроз интересантне статистичке податке, а неки од њих тичу се и историје и славних дуела из сезоне 78/79. Знамо сви јако добро о чему је реч, у то нема сумње. Неке од поменутих ствари су и велика ротација Венгера (укупно 22 различита играча искоришћена до сада), учинак Жируа у последих осам европских мечева за Арсенал и импозантан низ Арсеналових мечева у Европи у којима су дали макар један гол.

Интересантно је да се BBC фокусирао на то што је Звезда тим са највише картона у досадашњем току Лиге Европе и тим који је девети по броју укупног броја упућених шутева ка голу ривала. Такође, од 47 шутева колико су наши момци упутили на голове ривала, само два су завршила у мрежи. Такође, поред статистике, у остатку текста и BBC гледа ка викенду и дуелу Арсенала са Манчестер Ситијем, првим фаворитом за титулу у Премијер лиги.

SkySports такође преноси изјаву шефа Милојевића везану за ротацију Арсеналових играча у Лиги Европе, али делује да се подједнако много, ако не и више, бавио предстојећим дуелом са Ситијем. Иста ситуација је и са Mirror-ом, који је ишао и толико далеко питајући се да ли Сити може да остане непоражен до краја сезоне.

Можда је Звездина прилика баш у томе што се мањи фоксу ставља на вечерашњи меч…