БРУКА И СРАМОТА: За кога се игра фудбал у Србији?!

Мислили смо да не може више ништа да нас изненади… Преварили смо се.

Фудбалски клуб Црвена звезда освојио је шампионску титулу три кола пре краја сезоне. За 19. мај је планирано последње коло, додела пехара и одличја фудбалерима Црвене звезде за успешну сезону.

Међу навијачима црвено-белих мало је рећи да влада еуфорија за последњу утакмицу. Феноменална година је иза нас у којој су наши играчи доминантно освојили домаће првенство и играли нокаут фазу Лиге Европе. Последњи меч са Вождовцем је требао да буде печат на феноменалну сезону, где би навијачи Црвене звезде испунили трибине „Маракане“ и тако се захвалили јунацима за величанствених годину дана.

Међутим, у Србији постоје људи који немају осећаја за спорт и игру, па су све прилике да ће се последња утакмица домаћег првенства играти у четвртак 17. маја. Наиме, „мудре“ главе српског фудбала у сарадњи са МУП-ом, донеле су одлуку да се последње коло националног шампионата помери два дана раније. Разлог, завршница Евролиге која се одржава у Београду 18. и 20. маја.

Наиме, очекује се долазак 20,000 хиљада страних навијача??? Па је из безбедносних разлога прослава Звездине титуле померена два дана раније.

Знамо да одговорни људи у домаћем фудбалу немају грам мозга, али морамо да поставимо нека питања, на која знамо да нећемо добити одговор, али која би морала јавност да постави сама себи.

Ако се очекује 20,000 хиљада навијача, велика је вероватноћа да ће велики број њих бити у Београду већ у четвртак увече, па се поставља питање како ће безбедност моћи тај дан да се гарантује?

Утакмице Евролиге се играју у петак и недељу у „Штарк“ Арени, па се поставља питање кога ће припадници МУП-а чувати у суботу када тај дан нема мечева на програму?

Да ли је одлагање фудбалских утакмица пораз и неспособност људи који гарантују безбедност? Пошто се завршница Евролиге играла претходних сезона у много већим градовима, а једино је Београд место где се помера један догађај зарад другог.

Да ли је циљ „главешина“ српског фудбала промоција такмичења и пуне трибине или сопствени интерес појединих људи?

Надамо се да ће се ФК Црвена звезда обратити јавности званичним саопштењем у којем ће осудити самовољу појединаца, који ускраћују Звездашки празник који је планиран за 19. мај.

А Звездаши ће се већ снаћи да обележе титулу на само нама својствен начин!