Четврти тријумф кошаркаша у домаћем шампионату

Кошаркаши Црвене звезде остварили су и четврту победу у домаћем првенству. Звезда је против ОКК Београда славила резултатом 82:50.

Први поени на утакмици дело су Риверса, а Мусић је после продора постигао прве поене за госте. Церовина је у два везана напада поентирао, ОКК Београд је повео, а Томић је затражио тајм аут. Звезда није успевала да пронађе права решења у нападу, Церовина је наставио да погађа, а гост је средином првог периода водио 11:3. Звезда се резултатски вратила у меч после закуцавања Оџа и 5 везаних поена Добрића. Уследила су сјајна закуцавања Фајеа и Добрића, а по завршетку прве четвртине резултат је био 19:16 за црвено-беле.

Старт друге четвртине обележила је монструозна блокада Симанића, а прве поене постигао је Добрић. Звездина је константно увећавала предност, највише захваљујући Ненадићу и Симанићу, а након поена Оџа са линије за слободна бацања, шампион Србије је по први пут стекао двоцифрену предност. Звезда је на полувремену водила 42:29.

ОКК Београд је боље отворио друго полувреме, направио серију 4:0, а прве поене у наставку за Звезду је постигао Лазић. Риверс је погодио нову тројку, а тренер гостију је затражио тајм аут. После тројки Риверса и Лазића, Звезда је отишла на максималних +18, а већ у следећем нападу је Симанић погодио за 57:37. У последњу деоницу се ушло са резултатом 67:43.

У четвртој четвртини прве поене је постигао Ненадић после продора. У стрелце се уписао и Алекса Раданов, а гости су до првих поена дошли после 4 минута игре са линије за слободна бацања. Звезда је до краја одржавала велику разлику и славила 82:50.