Човић: Знам да људе нервира истина

Председник Црвене звезде је изнео прве утиске после одлуке Евролиге да поништи сезону и да у наредној право такмичења имају исти клубови који су се такмичили и у овој суспендованој сезони због вируса корона.

Kао човеку који је 51, 52 године у кошарци, жао ми је што се лига окончала на овакав начин. Ми смо сви заједно са људима из Евролиге тражили начин да се све заврши на терену, чак смо дошли до тога да се и Београд кандидује за завршницу Евролиге и могу слободно да кажем да је наш главни град био главни претендент да се у њему заврши такмичење – рекао је Небојша Човић за Блиц.

Иако је жеља свих актера била да се сезона заврши на паркету, пресудио је здрав разум.

Од здравља нема ништа прече и оно мора да нам буде испред профита, спорта и резултата. Мислим да је Борд Евролиге донео једину могућу праведну одлуку која је у интересу кошарке. Ова сезона јесте поништена, али нас чекају огромни изазови у спремању наредне. Имамо доста времена да до 1. октобра све спремимо и да се вратимо на паркет – каже први човек Црвене звезде.

Евролига је поставила стандард за све остале лиге и мислим да ни АБА лига не може да се настави. Уосталом, такво размишљање је предњачило и на последњем радном састанку клубова који смо имали. Видећемо шта ће бити у среду, ја не бих ништа да прејудицирам. Оно што могу да додам је да ми јесмо за опстанак АБА лиге, али оне АБА лиге која је административно уређена. Већ је познато да ми имамо један судски спор са лигом и да ћемо у томе ићи до краја. Или да се уреди или… знамо која је алтернатива. Ја знам да људе највише нервира истина, али то је тако – закључио је Човић.