Црвена звезда добила први финални дерби!

Кошаркаши Црвене звезде су тешком муком успели да прву утакмицу финала реше у своју корист резултатом 98:94. Катастрофално суђење је унело нервозу међу играче Црвене звезде, али су предвођени Давидовцем и Добрићем дошли до веома важне победе.

 

Звезда је од почетка утакмице стекла предност и шутем за три поена дошла и до двоцифрене разлике. Међутим никако нису успевали да дођу до осетније предности због веома чудног критеријума судија. Контролисали су црвено-бели дешавања на терену више 35 минута, били у константној предности, али мали пад концентрације дозволио је Партизану повратак у игру. Међутим, када је већ доказани победнички карактер дошао на испит, кошаркаши Црвене звезде су били они прави. Погађали су када је било потребно и на крају заслужено славили резултатом 98:84.

У завршници су блистали Дејан Давидовац и Огњен Добрић који су задржали мирну руку и крунисали феноменалне партије. Сјајни Давидовац постигао је и веома битну тројку за плус пет на минут и по пре краја – 91:86. Када је то исто урадио Огњен Добрић на минут пре краја Звезда је поново имала све у својим рукама 94:88. Давидовац је задржао прибраност и у пенал завршници и крунисао своју сјајну партију. Давидовац је меч завршио са 20 поена , док је Добрић постигао 16.