Црвена звезда дочекује Барселону

У оквиру 2.кола Евролиге КК Црвена звезда дочекује Барселону у распродатој Хали „Александар Николић“. Утакмица почиње у 19:00.

Још једна сезона Евролиге почиње вечерас бар што се тиче домаћинстава. Навијачи Црвене звезде имаће прилику да помогну новом тиму Црвене звезде да се достојно супростави такође новом тиму Барселоне. После прошлогодишњег фијаска извршили су тотални ремонт тима. Већ на старту нове сезоне показали су да су ужем кругу конкурената за највиши пласман.Сигурно највећи проблем нашим играчима може да буде горостасни Серафан који је у првом колу овогодишње Евролиге приказао да није џабе доведен. У унутрашњој игри ће му помоћи и Моерман који је у Барселону дошао из Дарушафаке. Посебно би требало да се обрати пажња на Ориолу који се показао као врло користан играч, иако делује из другог плана. Спољна линија је појачана искусним Ертелом али и најбољим дефанзивцем Евролиге Адамом Хангом. И поред огромног броја новајлија форма Барселоне је на високом нивоу што је велика заслуга тренера Сита Алонса.

Са друге стране Црвена звезда очекује ову утакмицу после два везана пораза. Порази који нису толико неочекивани али који пословично знају да забрину домаћу јавност. Додатно брине и чињеница да звезда опет неће бити комплетна. наиме Немања Дангубић који је пропустио те две утакмице ни овога пута неће бити у саставу. Ипак овај тим има своје адуте и пред нашом публиком нема разлога да се икога плаши. утакмица на којима се много више добија него губи и треба очекивати да сви момци приступом и енергијом заслуже аплаузе београдске публике.

На конференцији за новинаре пред ову утакмицу тренер Душан Алимпијевић је изјавио:

„Барселона је екипа која је у овом тренутку један од четири најреспектабилнија ростера у лиги. Шампионске амбиције чак и према Евролиги показују тиме што су најуигранија екипа и у најбољој форми. То се види кроз шпанско првенство, где су доминантно прошли кроз четири кола, то се види и у Евролиги, где су нанели Панатинаикосу убедљив пораз… Ако узмемо у обзир да су им Карлос Наваро и Анте Томић 11. и 12. играчи у саставу, онда то довољно говори“, рекао је Алимпијевић у хали „Александар Николић“.

Алимпијевић је поновио да се његовом саставу неправедно ставља притисак поређења са прошлосезонским саставом, који је био на крају циклуса.

„Не можемо да се жалимо, морамо да се носимо с тим. Тај притисак морате да носите кад играте у Звезди и за то сви морају да буду спремни. Знали смо да ће бити овакав распоред. Нема кукања. У свакој идемо на победу. Нема утакмице у којој идемо на пораз. Морамо да идемо у свакој на победу, а онда можемо да анлизирамо шта нам је фалило да бисмо победили и то је једини пут како бисмо могли да напредујемо. Ако идемо без амбиције нећемо знати шта нам је фалило. Против Жалгириса смо добро могли да видимо у анализи шта нам је фалило. То је одговор и за сутрашњу утакмицу, колико год то било нереално“.

Са обзиром да сву све улазнице распродате позивамо све преостале гледаоце да вечерас од 19 часова буду уз мале екране и Спорт клуб, или на веб ТВ сервисима на званичном Евролигином сајту. Играчима желимо да дају све од себе а публика ће то знати да цени. Нека грми „Пионир“, нека цела Европа чује „Аиду“.

НАПРЕД ЗВЕЗДО!