Црвена звезда дочекује Панатинаикос

Кошаркаши Црвене звезде у четвртак завршавају изузетно тешку мини-серију утакмица дуелом са Панатинаикосом у Београду. Утакмица се игра у хали „Александар Николић“ од 19 часова.

Кошаркаши Црвене звезде  допутовали су у среду у јутарњим часовима у Београд након седмодневног одсуства и три утакмице које су одиграли у кратком временском периоду у Валенсији, Бару и Истанбулу. Са друге стране кошаркаши Панатинаикоса долазе у добром ритму после две узастопне победе и налазе се у врху евролигашклог каравана. Према најавама биће без два водећа играча на позицији плејмејкера Калатиса и Папаса, што може да завара јер се ради о добро попуњеном тиму пa ће помоћи Лекавичијусу да изнесе овај терет.

„После почетне нестабилности која је била карактеристична готово за све тимове Евролиге ове сезоне, екипа Панатинаикоса се уиграла, ухватила одличан ритам и забележила четири победе у последњих пет мечева. У овом ритму, најважније је да се пронађе свака ситница, неки мали додатни лични мотив како би се пронашла додатна енергија у овој стварно претешкој серији“, изјавио је Алимпијевић.

Према његовим речима, на претходном мечу, против Фенербахчеа, распоређена је минутажа и направљена увертира за дуел против Панатинаикоса пред домаћим навијачима.

„Знамо да ће нам они бити додатна снага и зато желимо да одиграмо добро и да трудом и борбеношћу, за почетак, никог не разочарамо“, истакао је Алимпијевић.

Првотимац црвено-белих Огњен Добрић истакао је да је у овом тренутку најважније да се екипа брзо освежи након серије тешких путовања.

„Сматрам да се Панатинаикос помало и неоправдано изузима из најужег круга кандидата за пласман у саму завршницу. Најављено одсуство Калатеса и Папаса нас не заварава, то је изузетно јак и добро укомпонован састав. Потребан нам је ‘ветар у леђа’ и огромна подршка са трибина како бисмо дошли до додатне снаге и покушали да забележимо врло важну победу у Евролиги“, рекао је Добрић.