Црвена звезда дочекује Задар

Црвено-бели ће за викенд у хали „Александар Николић“ дочекати екипу Задра. Утакмица између Звезде и Задра игра се у недељу, 9. децембра, а почетак меча у дворани „Александар Николић“ је заказан за 19 часова.

 

 

Црвено-бели су пре паузе савладали екипу Партизан НИС, и остали једина непоражена екипа у регионалном такмичењу, а дуел са Задранима долази након скоро једномесечног „одсуства“ са домаћег паркета и представљаће осим такмичарске утакмице и одличну и праву припрему за меч са Брешом (Еврокуп среда 19 часова).

Тренер црвено-белих Милан Томић од уторка је на тренинзима имао све играче на располагању након повратка Лазића, Добрића и Цирбеса, а о предстојећој утакмици која представља почетак новог мини циклуса ( Бреша код куће, гостовања екипама Меге, Галатасараја и Цибоне) каже:

Милан Томић, тренер KK Црвена звезда мтс: „ Враћамо се после скоро месец дана у нашу дворану, први противник је екипа Задра, тим који је опасан на гостујућим паркетима, све утакмице у досадашњем делу сезоне добили су као гости, против Партизана, Kрке И Цибоне. Задар има свој стил, играју брзу кошарку са доста транзиције  трчања,  морамо да одиграмо добру утакмицу, без падова и константно свих 40 минута. Задар има своје амбиције, променили су  и довели двојицу нових играча Дашића и нешто раније Вона, што говори да мењају у ходу, траже решења, И да њихова амбиција није само пуко таворење у овој лиги. Зато максимално озбиљно дочекујемо ову утакмицу која стиже након двонедељне паузе. Имамо мањих проблема са повредама, под знаком питања са овај меч су Ненадић и Човић, о њиховом наступу одлучићемо пред утакмицу”

И првотимац Огњен Добрић очекује добру утакмицу од црвено-белих, а победа би донела добру атмосферу пред врло важну утакмицу са Брешом:

Очекује нас меч са екипом Задра која по резултатима у досадашњем делу сезоне, боље партије пружа као гост, о чему сведочи и изузетно убедљива победа над Цибоном у Загребу у 8.колу, али и то да су све победе забележили као гости. Направили су промене у тиму, и након паузе у којој су имали времена да се уигравају и спреме за наставак, сигурно ће одиграти боље. Стигли су Дашић, Kваме Вон, Грант је отишао у Морнар. Дакле, траже и праве тим који има свој циљ, а то сигурно није доњи део табеле. Зато морамо максимално од самог старта, како често и говоримо у најавама утакмица, и не смемо да дозволимо падове концентрације који су нас коштали губитка ритма у неким мечевима. Позивам публику и навијаче да дођу у што већем броју, није нас било неко време у улози домаћина, такође подршка нам значи и значиће много у наредним утакмицама“

Утакмица Црвена звезда мтс – Задар игра се у недељу од 19 часова, продаја улазница почела је већ у четвртак у свим пословницама Евентима. Према Закону о спречавању насиља и недоличног понашања на спортским борилиштима, чије је допуне и измене усвојила Скупштина Републике Србије, током новембра, потребно је да сваки купац карте (једно лице може да купи највише 4 улазнице) остави свој ЈМБГ број, такође сва лица млађа од 16 година према истом Закону могу да уђу у халу само уз пратњу пунолетног лица, које код себе има неки лични документ на увид. Kарте ће се продавати и на дан утакмице на благајнама дворане „Александар Николић“ од 16 до 19 часова.