Црвена звезда и ’’Boost future’’ потписали уговор о сарадњи

КК Црвена звезда мтс потписао је уговор о сарадњи са кинеским спортским удружењем ’’Boost future’’. У фокусу сарадње је жеља за развојем кошарке у Кини, па ће талентовани млади кошаркаши из Кине долазити на тренинг кампове Црвене звезде.

Велики успеси клуба су наишли на одјеке и далеко ван граница региона. Љубав према кошарци у Кини никада није доведена у питање. Mноге звезде НБА лиге и европске кошарке данас управо у кинеском шампионату играју важне улоге. Велики број младих играча угледају се на њих па спортска организација ’’Boost future’’ броји више од 5.000 полазника у својој ’’фабрици талената’’. Они су се одлучили да у циљу бољег развоја талентованих играча склопе партнерство са Црвеном звездом. Уговор о сарадњи потписан је на годину дана са могућности продужетка. У две смене, зимској и летњој, млади кинески кошаркаши долазиће у Србију на тренинг камп Црвене звезде, који се успешно организује годинама уназад и доноси фантастичне резултате. У фебруару ће локација бити Врњачка Бања. У летњој смени камп ће бити организован на Златибору. Дугорочни планови сежу до тога да кошаркашки камп Црвене звезде буде организован и у Кини.

’’За нас је ово само још једна потврда да КК Црвена звезда мтс ради сјајан посао у раду са млађим селекцијама. Резултати које имамо довољно говоре сами за себе. Поготово смо поносни што се организација ’’Boost future’’ одлучила за сарадњу са нама. То је потврда да је наш систем исправан и то не само у производњи играча за први тим што јесте крајњи циљ, већ и у развоју кошарке како у Србији, региону, али као што видите и широм света’’, истакао је директор Црвене звезде Филип Сунтурлић.

’’Веома добро знамо шта Црвена звезда представља у европској кошарци. За ових неколико дана смо имали прилику да видимо како функционише велики клуб какав је Црвена звезда. Ми тежимо да млади кошаркаши у Кини имају што боље услове. Зато се сарадња са Црвеном звездом чинила као сјајан потез. Сада, када смо потписали уговор једва чекамо да наша сарадња започне и на самом кошаркашком терену’’, рекао је Жанг Кингран испред организације ’’Boost future’’.

Делегација из Кине искористила је прилику и да се упозна са богатом историјом клуба на Малом Калемегдану. Сазнали су где је кошарка почела, сликали се испред препуних трофејних витрина клуба и прошетали Калемегданом. У рукама су носили поклоне које им је Црвена звезда припремила из званичног клупског Fan Store-а.

Историја се годинама писала на Малом Калемегдану, а нове странице се отварају сваким даном.