Црвена звезда победник 8. Меморијалног турнира „Гужва Јевремовић“

Осми Меморијал „Никола Јевремовић Гужва“ одржан је у Ваљеву 27. и 28. јануара, а Црвена звезда је освојила трећи трофеј. Након 2014. и 2016. године, Црвена звезда је и трећи пут освојила турнир у част човека који је имао велики утицај на развој рукомета у Србији и Југославији.

Традиционално, учесници су били београдски клубови Црвена звезда и Партизан, и домаћин ОРК Металац, екипе у којима је Јевремовић играо или их тренирао, а ове године уместо РК Металопластика учествовао је и РК Колубара из Лазаревца.

Црвено-бели су до трофеја у ваљевској Хали спортова стигли победама у полуфиналу против Металца 27:21, и у интересантном финалу против Партизана 30:28.

Првог дана турнира, у полуфиналу Меморијала нису имали црвено-бели великих проблема да стигну до победе против домаћина турнира, и поред великог отпора. Звезда је заслужено славила 27:21 (15:11).

У финалу, серијом у првом полувремену Звезда је имала предност од 4 гола (15:11) до одласка на одмор и контролисала константно вођство све до финиша сусрета. Црно-бели су успели да стигну до изједначења два минута пре краја утакмице (28:28), али је Црвена звезда била присебнија и са два гола стигла до победе и трећег пехара на Меморијалу.

За најбољег играча изабран је Стефан Петрић, док је најбољи стрелац Петар Бугариновић (14 голова).

Јован, син Николе Гужве Јевремовића, предао је прелазни пехар капитену Црвене звезде, Ивану Рајичевићу.

Црвена звезда је наступила у саставу: Андреј Чоловић, Јанко Пешић, Иван Хорват, Матија Николић, Никола Николић, Алекса Туфегџић, Петар Бугариновић, Петар Панић, Страхиња Радисављевић, Владимир Димић, Далибор Ђорђијевић, Иван Рајичевић, Душан Јовановић, Стефан Петрић. Тренер: Антон Букилић.