Црвена звезда поново сигурна у Новом Саду

После победе у Новом Саду, на стадиону „Карађорђе“ крајем августа против Војводине, Црвена звезда је још једном победила у „српској Атини“, овај новајлију у елити, екипу Пролетера са Слане баре. Резултат је био 0:2 (0:1), а голове за црвено беле су постигли, Душан Мићић аутогол у 9. минуту, као и Ел Фарду Бен у 56. минуту.

Очајан теран је дочекао данас обе екипе, па није било лепог фудбала на какав смо навикли од стране нашег шампиона. Пролетерова мрежа је откључана у 9. минуту а „откључао“ ју је домаћи играч Андрејевић. Ебесилио је пробио по десној страни, центрирао лопту у петарац, где је јако лоше реаговао Мићић који је постигао комичан аутогол и црвено бели из Београда су дошли у вођство.

51. минут је Стојковић шутирао на прву стативу после додавања Крстичића али је голман Пролетера сјајно одбранио.

У 56. минуту, акција из 3 потеза. Марин је убацио лопту у празан простор, Стојковић је додао лопту Бену којем није било тешко да је убаци у празну мрежу.

У 80. минуту после корнера Пролетера са десне стране, скочио је Чоловић највише у петерцу Звезде, послао лопту у мрежу, али је помоћни судија сигнализирао офсајд, јер је Вујаклија сметао Поповићу, па је сасвим оправдано гол Пролетера поништен.

До краја се ништа специјално није десило. У ружној утакмици по лошем терену, уз 55 фаулова на мечу и није могла лепша утакмица да испадне.

Звезда се окреће Ливерпулу којег дочекује на стадиону Рајко Митић, у уторак од 18:55 ч.