Црвена звезда рутински пребродила Крку

Кошаркаши Црвене звезде наставили су низ победа, победом у 3.колу АБА лиге против Крке резултатом 80:66. Eкипу Црвене звезде предовдио је Били Берон са 13, као и Регланд и Ристић са под 10 постигнутих поена.

Крка је отворила утакмицу снажно и уз неколико грешака кошаркаша Звезде дошли до минималног вођства. Прве поене за црвено-беле забележио је капитен Бранко Лазић, а одмах затим успостављају своју игру.  Фантастичним закуцавањима Фајеа, а онда и Цирбеса, Црвена звезда средином прве четвртине одлази на двоцифрену разлику. Цирбес крајем прве деонице бележи трећи фаул па је тренер Томић био принуђен на замену. Поеном у високом луку Регланда Црвена звезда завршава четвртину са 12 поена предности.

Другу четвртину на бековским позицијама започињу Човић и Ненадић, који је унео живост у игру, а довео Звезду до 18 поена предности. У 14.минуту први пут у овој сезони на паркет излази Дејан Давидовац. Звезда је имала прилику да потпуно нокаутира Крку али са неколико промашених зицера, а на другој страни пар тројки, Крка успева да на велики одмор оде са прихватљивих 46:32.

Трећу четвртину гости почињу још чвршће пре свега у одбрани и успевају да смање на једноцифрену предност. После досуђене техничке грешке Лазићу и публика се пробудила. Бравуром Регланда који је асистирао Фајеу за закуцавање, Звезда се враћа у двоцифрен плус. Ипак целу четвртину Крка је одиграла фантастично пре свега у одбрани па су Звездини кошаркаши тешко долазили до поена. У самом финишу четвртине Звезда је заиграла много ангажованије и добила и трећи период.Поеном Ристића на последњи одмор се одлази са 17 поена предности.

Почетком задње четвртине стратег домаћина мења поставу па је петорка на паркету била: Човић, Ненадић, Давидовац, Симанић и Ристић. Ристић са неколико поена стиче сигурност и заслужује аплаузе публике. Последњих 5 минута одиграно је ревијелно и Звезда рутински приводи утакмицу крају.

Овога пута тренер Томић је одлучио да одмара Добрића, Раданова и Кешеља. Око 3000 гледалаца је поздравило је екипу која још увек не зна за пораз како у припремним тако и у званичним мечевима, па нека то и потраје.