Црвена звезда у Бамбергу по нове бодове

Кошаркаши Црвене звезде вечерас од 20:45 играју утакмицу 23. кола Евролиге против немачког Бамберга. Ово ће бити прилика за искупљење како наше екипе тако и домаћина, после дебакла у националним куповима. Бамберг је додатно после неколико година напустио италијански стручњак Тринкијери.

Тренер кошаркаша Црвене звезде Душан Алимпијевић каже да у Немачкој екипа има додатни мотив да се реваншира Бамбергу за пораз у првом делу Евролиге, али и да се врати на победнички колосек после неуспеха у Купу Радивоја Кораћа. Црвена зевзда би евентуалном победом била на корак од зоне плеј-офа, док би пораз за Бамберг скоро па извесно значио губитак ове битке.

Ову утакмицу Бамберг после вишегодишње сарадње и да кажемо успешне ере дочекује без првог тренера Тринкијерија. Очигледно да је за разлику од ранијих сезона слекција овогодишње екипе била проблематична. Иако се њихови резултати у Евролиги не могу сматрати за очајним, у домаћем шампионату су испод сваке критике и налазе се на рубу области за плеј-оф. Тако да је њихов низ година у којима су обезбеђивали пласман у Евролигу овог пута дошао под велики знак питања. Посебно и због чињенице да највећи конкурент екипа Бајерна из Минхена ове године игра сјајно како у Еврокупу тако и у домаћим такмичењима.

Утакмица 23. кола Евролиге Бамберг – Црвена звезда игра се вечерас од 20.45 уз директан ТВ пренос на Спорт клубу 1.