Црвена звезда преко Меге до 11:0 у АБА лиги

Црвена звезда је рутинском игром победила и у 11. колу АБА лиге екипу Меге резултатом 78:68. До значајне победе Црвена звезда је дошла доминацијом у скоку (43:25) као и фантастичном игром у другој четвртини када су практично и решили питање победника.

Кошаркаши Црвене звезде утакмицу су отворили добро и одмах наметнули своју игру. Међутим фокус одбране коју је поставио тренер домаћина је био прва виолина црвено-белих Џо Регланд. Напади Меге су на другој страни су се завршавали на посту, управо преко Регланда  који је врло брзо зарадио три личне грешке. Чинило се да је тренер Милојевић тиме одрадио добар део посла. Међутим Црвена звезда је тада заиграла још јаче. Висока петорка која је на бековским позицијама имала Ненадића и Давидовца  потпуно затворила игру ружичастих. На другој страни сталоженим нападима градила предност која је у једном моменту била и 20 разлике.

У другом полувремену одржавала предност. Ипак, разиграо се талентовани центар Битадзе па су домаћи кошаркаши успели да остваре какву такву игру. Трећа четвртина се играла кош за кош па је и завршена нерешеним резултатом. Задњу четвртину кошаркаши Црвене звезде почињу са неколико грешака те неколико минута нису постигли ни поен, све док Регланд није погодио два слободна бацања. Видећи да нема шта да изгуби тренер домаћина је заиграо потпуни пресинг и снажним притиском на лопту успевао да спута проток лопте црвено-белих. На другој страни надахнута игра домаћих играча је истопила предност на свега 6 поена предности. Ипак Звездини кошаркаши рутинском игром успевају да се поново одлепе на двоцифрену предност што је био и коначни резултат.

Најефикаснији у победничком тиму био је Стратос Перпероглу са 17 поена, Берон је додао 14, а Регланд 13. У екипи Меге истакао се Гога Битадзе са 23 постигнута поена. У наредном колу Звезда ће бити гост Цибоне у Загребу.