Црвено-бела крв, 13. пут!

Традиционална акција добровољног давања крви „Црвено-бела крв“ биће одржана у петак, 09. марта у просторијама Медија центра стадиона „Рајко Митић”, као и у још многим градовима.

Сви добровољни даваоци ће добити посебну награду, јер свако ко одлучи да помогне некоме и да крв, на поклон ће добити улазницу за меч Црвена звезда – Напредак који се игра у недељу на нашем стадиону. У питању су улазнице за северну, источну и западну трибину.

Добровољно давање крви биће могуће од 11 до 18 часова.
Нове залихе крви су увек неопходне. Зато се акција „црвено-бела крв“ у сарадњи са Инститиутом за трансфузију крви Србије организује већ дванаести пут. Свака претходна имала је изузетан одзив и верујемо да ће тако бити и овог пута. Осим на Маракани, давање крви биће организовано и у Бору, Неготину, Параћину, Источном Сарајеву, Бијељини, Добоју и Требињу.
Крв могу да дају све особе узраста од 18 до 65 година. Потребно је да буду здраве, наспаване, да обедују пре давања крви и да не буду под дејством алкохола или неких других опијата. Интервал између давања крви треба да буде три месеца за особе мушког, односно четири месеца за особе женског пола.