Црвено-беле преокретом до победе против Партизана 1953

Кошаркашице Црвене звезде не знају за пораз у Кошаркашкој лиги Србије. У оквиру 12. кола овог такмичења савладана је и екипа Партизана 1953 резултатом 78:63 и то након преокрета. Црвено-беле девојке је до победе предводила фантастична Мина Ђорђевић са 30 постигнутих поена и индекс корисности 40.

Иако је на самом старту Црвена звезда дошла до минималног вођства, противничка екипа је заиграла много боље и прешла у вођство који није прелазио једноцифрену разлику. До полувремена девојке Партизана су обезбедиле минимално вођство од 3 поена предности.

Међутим у другом полувремену Звездине кошаркашице су заиграле много ангажованије и трећу четвртину добиле са 16 поена разлике. У задњој четвртини виђена је рутинска игра наших кошаркашица које су из минута у минут повећавале предност која је у једном моменту износила преко 20 поена.

Поред фантастичне Мине Ђорђевић која је уз 30 поена имала и 8 скокова (6 офанзивних) за укупан индекс корисности 40, истакле су се и Милица Бојовић са 10 поена и Ивана Катанић са 9, али и Александра Катанић која је уз 4 поена забележила и 6 скокова и 7 асистенција.