Црвено бели победом започели одбрану трона Србије

Кошаркаши Црвене звезде победом су започели Кошаркашку лигу Србије, и то против екипе Дунава резултатом 101:60. До прве победе у овогодишњој Суперлиги Звезду је предводио Душан Ристић са 18 поена и уз индекс корисности 32.

Црвена звезда је од старта утакмице кренула веома озбиљно нарочито у одбрани и већ после 5 минута стигла до двоцифрене предности. Након тога виђено је неколико атрактивних потеза којом је подигнуто око 2000 присутних гледалаца. Риверс је убацио неколико шутева са дистанце, док су Симанић и Добрић имали пар закуцавања. Већ почетком друге четвртине сви играчи у ростеру Звезде су ушли у игру. До краја полувремена предност је нарасла на 30 поена предности.

Трећа четвртина је одиграна рутински па је и концентрација у одбрани била слабија што су гостујући кошаркаши искористили те је завршена резултатом 23:20 за екипу Звезде. Гостујући играчи су своју прилику тражили пре свега у шуту са дистанце.  Висинску разлику је на другој страни користио Душан Ристић који је лако решавао ситуацију против нижих центара Дунава.

Најефикаснији у тиму Црвене звезде био је Ристић са 18 поена али и 8 скокова (индекс корисности 32), Риверс са 17 и Добрић са 13. Интересантно једини кошаркаш Црвене звезде који се није уписао у стрелце је МВП плејофа АБА лиге Били Берон.