ДАН КАД САН ПОСТАЈЕ ЈАВА!

Данас је 29. август. У Звездиној историји 29. мај је већ уписан златним словима. Дошло је време да се још једна 29. упише у Звездине алманахе.

Дошао је и тај дан. Дан који генерације Звездаша жељно ишчекују. Боље речено, предуго. Деценије су прошле од Барија и 1991. године, када се Црвена звезда попела на европски трон. Вероватно да нико ни у најцрњим слутњама није помислио на тако дуг период без играња у елитном такмичењу. Није да није било покушаја, али године и године су пролазиле, а сваки покушај се неславно завршавао.

Данас, Црвена звезда се полако враћа на мапу фудбалске Европе. Одлична издања у Лиги Европе и пролазак у нокаут фазу, најавили су буђење црвено-белог џина са Балкана и оправдају оптимизам који провејава код Звездашке популације, како је сазрело време за пласман у Лигу шампиона.

Вечерас на „Ред Бул Арени“ сусрешће се гранитна одбрана Црвене звезде и лепршави напад Ред Бул Салцбурга. Судар два тактичка генија, господина Марка Розеа и господина Владана Милојевића. И тешко је рећи ко је фаворит. То је показао и сусрет у Београду. Двобој два квалитетна европска клуба која дуго покушавају да прођу кроз врата раја.

Али, све те приче о тактици, формацији, поставци… Пашће у други план када Турски судија Цунет Чакир да знак за почетак утакмице. У том тренутку све стаје. Следи историјских 90 и кусур минута где ће фудбалери Црвене звезде урадити све да сан коначно постане јава. Заједно са 10-ак хиљада навијача који су кренули пут „Моцартовог“ града и који ће са трибина „РБ Арене“ носити играче ка историјском чину. И сви верују у то. Од руководилаца преко играча до навијача.

ЗВЕЗДО, СРЕЋНО!