Дан када је Жигић катапултирао римску Вучицу

На данашњи дан, 1. децембра 2005. године, Црвена звезда је у оквиру трећег кола Е групе Купа УЕФА, играла утакмицу против Роме. Звезди је одговарала само победа након почетна два пораза од Базела и Тромзоа, како би остала у игри за даљи пласман.

zvezda roma delije sever koreografija

Навијачи нису губили веру у свој тим тог прохладног првог децембра и у огромном броју дошли су на Маракану да бодре Звезду против моћног противника. Веровали су у чудо, а то је приказивала и кореографија, једна од најкомпликованијих икада направљених на Северу. Трибина је обојена у маскирне боје, док је средишњи део чинио грб Делија и година оснивања групе. Све то употпунио је велики транспарент на огради: “Северна армија увек је уз вас!“

 

И била је, све време. Чак и када је кренуло лоше, када је већ у 23. минуту Шабани Нонда довео Римљане у предност. Јунак утакмице био је Никола Жигић, који је у 37. минуту најавио преокрет. Њега су феноменалним головима употпунили, најпре Милан Пуровић у 77. минуту, а потом и Жигић својим другим голом, који је изазавао незапамћено славље на Маракани. Њега је постигао слабијом левом ногом, ударцем са преко 30 метара, а лопта је “скинула паучину“ са места где се спајају пречка и статива.

Уживајте у репортажи са ове утакмице и присетите се једног од највећих тријумфа Звезде.