Давидовац предводио Звезду на Златибору

Кошаркаши Црвене звезде дошли су до друге победе у оквиру Кошаркашке лиге Србије и то на Златибору резултатом 82:68. Teже него што се очекивало до нове победе Звезду је предводио Дејан Давидовац са 22 поена.

На овој утакмици тренер Црвене звезде се одлучио да у поставу врати Алексу Раданова, док је дан одмора добио Мохамед Фаје. Кошаркаши Звезде су меч отворили поенима Давидовца и тројком Берона. Међутим након неспортске грешке Лазића Златибор везује 5 поена и прелази у минимално вођство. Ипак Звезда сигурном игром опет успоставља предност и предвођени Давидовцем одлазе на 15 поена разлике средином друге четвртине. Након тога некадашњи кошаркаш Црвене звезде Никола Рондовић постиже тројку а затим и два поена за свега 5 поена дефицита. На велики одмор се одлази са резултатом 50:42.

Почетком другог полувремена Берон везује пар одличних напада и Звезда се одлепљује на двоцифрену предност. Након тројке Бранка Лазића предност је повећана на 17 поена, након чега се до краја треће четвртине играо кош за кош. Тројком Стефана Крстајића Златибор на задњу паузу одлази са дефицитом од 13 поена. И у задњој четвртини домаћи кошаркаши тројкама покушавају да пробију одбрану Звезде што делимично и успевају. Пуна два минута  у секвенци промашаја Давидовца и Берона са једне и Крстајића са друге стране, кошаркаши обеју екипа су тројкама покушавали да промене разултат. Ипак након тога следи низ поена уклјучујући и једну тројку Давидовца чиме је Звезда отишла на 80:64, а након тога и рутински привела утакмицу крају. Закуцавање Борише Симанића на самом крају утакмице за коначних 82:68.

Поене за Црвену везду су постигли: Давидовац 22, Оџо 6 (9ск), Ристић 10 (9ск), Риверс 10, Берон 10, Лазић 7, Симанић 5, Човић 2, Кешељ 5, Добрић 2, Ненадић 1 док се Раданов није уписао у стрелце.