Деби Владана Милојевића, опроштај од Плавшића и Боаћи као по навици

Црвена звезда је славила убедљиво против Флоријане и реванш на Малти би требао да представља пуку формалност. Оно што је обележило овосезонску премијеру су деби Владана Милојевића на клупи нашег тима, опроштај популарног „Атомског мрава“ и Боаћи који је наставио у истом ритму.

ДЕБИ ВЛАДАНА МИЛОЈЕВИЋА

Владан Милојевић је дочекао тренутак да дебитује на клупи Црвене звезде као њен први тренер. Након Чукаричког, Омоније и Паниониоса, студиозни стручњак је сањао клупу црвено – белих и тај сан му се овог четвртка и остварио.
Деби Владана Милојевића се може окарактерисати као позитиван. Истина је да Звезда није играла лепршавао, али ни сам Владан није то најављивао. Свестан је нови стратег црвено – белих, да је мало времена од старта припрема да се нешто драстично промени у игри Звезде. Оно што је било евидентно у мечу са екипом са Малте, јесте да су наши играчи позиционо много боље стајали него у претходном периоду. Успео је Владан да у овако кратком периоду усади нашим играчима њихове обавезе на терену, позиције и кретања, тако да се није дешавало да нам дефанзивци „испадају“ из игре и да се стварају рупе између линија, где би нам ривал након тога стварао много проблема. Такође је евидентан и помак на физичкој спреми нашег тима, чак се може рећи да смо на том пољу изгледали и врло добро за овај период сезоне. Били смо сведоци да су наши играчи вршили пресинг након изгубљене лопте током читаве утакмице, да смо нападали константно током свих 100 минута (два пута продужена утакмица на по 5 минута) и да није било празног хода. Такође и сам тренер је био врло активан током читавог меча. Стајао је поред терена, гестикулирао и сугерисао играчима на терену кад примети да нешто није по његовим замислима, и на тај начин ништа није препуштао случају. Било је ствари на којима мора још да се ради и исправља, а о којима сте могли да читате у нашим другим текстовима. Тако да можемо пожелети тренеру само да настави са напорним радом и побољшања ће доћи.

СРЂАН ПЛАВШИЋ СЕ ОПРОСТИО ОД ЗВЕЗДЕ

Срђан Плавшић се опростио од Маракане. Како је сам рекао, а и ми смо убеђени у то, ово није збогом већ само до виђења и неког другог пута, када ће омалени везиста поново обући наш дрес. Срђан Плавшић је дошао у Звезду у лето 2015. године. Одмах на свом дебију против Чукаричког је купио навијаче, и током две сезоне био је прави пример како се изгара за црвено – беле боје. Атомски мрав је одиграо 73. меча за наш тим, уписао се 10 пута у листу стрелаца и био међу битнијим играчима у освајању шампионског пехара претпрошле сезоне.
На мечу против Флоријане, Ратомир Дујковић је у име клуба поклонио цвеће и плакету Плавшићу за допринос који је давао као играч у Звездином дресу. Плавша је заслужио овакав опроштај од клуба и још једном је добио заслужене аплаузе и овације са трибина „Маракане“.
РСБ Сркију жели пуно успеха у новом клубу и да нам се једног дана поново врати у Црвену звезду.

 

РИЧМОНД БОАЋИ СТРЕЛАЦ КАО ПО НАВИЦИ

Ричмонд Боаћи је наставио тамо где је стао прошле сезоне. Владала је неизвезност током јуна месеца, да ли ће фантастични нападач остати у нашим редовима. Након банкрота Латине, споразум о позајмици је поништен, и Боаћи је постао слободан играч у избору нове средине. Многи клубови су га тражили, имао је велике понуде из иностранства, али се Гањанин ипак одлучио да остане у Звезди и Србији, а уговор који је потписао пред сам меч са Флоријаном, крунисао је са два поготка. Није блистао Боаћи на мечу против Малтежана. Био је добро чуван, често су по два, три играча стајала поред њега, али тај инстикт нападача га је довео до тога да у нову сезону крене са два поготка и да настави са голгетерским низом који је започео овог пролећа.
Први гол је био из једанаестерца, док је други дао након гужве и прекида, када се најбоље снашао и само гурнуо лопту у гол.

Нема сумње да је останак Боаћија највећи добитак за црвено – беле овог лета. Ричи има скоро гол по мечу у просеку (на 21. мечу постигао је 18 голова) и тешко да је Звезда имала таквог нападача у последње време. Неће бити „зиме“ за Звезду ако овако настави да решета Ричмонд Боаћи!