Дејан Савић напустио кормило клуба

Након испадања од Радничког у четвртфиналу Купа Србије, Дејан Савић је одлучио да поднесе неопозиву оставку.

– После низа неуспеха и лоших резултата, као и елиминацијом из Купа Србије савест и достојанство ми не дају мира и то је разлог подношења неопозиве оставке на место тренера Црвене звезде. Нисам успео да повежем основне параметре за стварање тима и није било лако наћи компромис између личног система вредности, начина рада као и схватања ватерполо игре с а оним што се од мене као тренера очекивало – рекао је српски стручњак и додао:

– Преузимам сву одговорност и сматрам да је овај чин једино решење. На овај начин можда изазовем реакцију и буђење екипе која ће надам се показати квалитет у даљем такмичењу. Желим свима срећу и успех.

На крају се захвалио управи.

– Дугујем управи Звезде велику захвалност на указаној прилици и желим да разумеју да је ово морални чин а не последица исхитрене одлуке због сукоба, конфликта или неспоразума.

Дејан Савић је играчки каријеру завршио у Црвеној звезди, а затим и постао тренер црвено-белих. Под његовим вођством, Звезда је освојила дуплу круну, Лигу шампиона и Суперкуп Европе. Црвена звезда је са најбољим светским тренером и у наредној сезони освојила домаће трофеје, а Дејан Савић је тренерску позицију напустио 2015. године. Трофејни стручњак се враћа на чело клуба 2017. године и успева да избори промоцију у највиши ранг Регионалне ватерполо лиге са црвено-белима без пораза. У текућој сезони, млади тим звезде је четири пута поражен у Лиги шампиона, а у регионалном шампионату има скор од једне победе, два ремија и четири пораза. Последњи меч Дејана Савића на клупи Црвене звезде био је онај у којем су црвено-бели испали у четвртфиналу Купа Србије.