Дејан Савић: Задовољан првим полувременом

Црвено-бели су у првом колу забележили пораз од Про Река. Оба тренера су имала разлог за задовољство, а прво полувреме је свакако охрабрујуће, како за Дејана Савића, тако и за навијаче Црвене звезде.

Звезда је сјајно парирала моћном Про Реку до одласка на одмор. У наставку су гости показали да су квалитетнији и физички доминантнији тим и убедљиво савладали наше ватерполисте. Резултат у првом полувремену био је за све велико изненађење.

– У прве две четвртине смо дефинитивно пружили неочекивано јак отпор. После се све свело на контре Про Река. Нисмо могли да парирамо, можда резултат и није реалан, али са првим полувременом можемо да будемо задовољни – рекао је после меча Дејан Савић.

Ратко Рудић, тренер гостију, похвалио је млади тим Црвене звезде.

– Играли су организовано, борбено. Држали су лопту и знали су шта треба да раде, искористили су шансе које су имали. На другој страни, ми нисмо добро почели, нисмо били сконцентрисани. Нисмо искористили прилике испред гола, али свака част и голману који је то одбранио. Ипак, квалитет наших играча је такав да су неке лопте морале да уђу – рекао је стратег Про Река и додао да његов тим иде на освајање трофеја.

– Ово је тек друга утакмица, ми радимо на одређеном начину игре који је мало другачији и треба времена да се то прихвати. Играчи добро реагују на све. Ми се припремамо за завршетак сезоне, али ово је спорт, видећемо како ће то ићи. Данас има пуно добрих екипа, које су се појачале са врло квалитетним играчима. Ми смо ту да идемо на освајање титуле.

Александро Краљ је бриљирао у првом полувремену и истакао да је Про Реко најбољи тим на свету.

– Тешка утакмица, физички су јачи од нас. Сигурно су најбољи на свету. Играли су пресинг који смо и очекивали. Успели смо две четвртине да парирамо, толико можемо у овом тренутку. Разлика је можда и превисока. Ипак сам задовољан, окрећемо се утакмици са Јадраном, за нас је Регионално такмичење изузетно битно – рекао је голман црвено-белих.