Дерби кола пред хиљаду људи, поново Доналд и минијатуре звездиних везњака

Црвена звезда је славила „на крову“ против Вождовца са 2:0, головима Мичела Доналда и Гуелора Канге. 

ДЕРБИ КОЛА ПРЕД ХИЉАДУ ЉУДИ

Вождовац је екипа која је доста урадила у последње две сезоне. Тренер Илија Столица са успехом води овај тим, играју чврст и организован фудбал, увек са жељом да победе без обзира ко им се налази са друге стране. Таквим ставом су узимали озбиљне скалпове у домаћем шампионату, пошто су пред екипом Вождовца падали и најјачи суперлигашки тимови. Екипа са Душановца наставља у истом ритму и ове сезоне, тако да је меч против Црвене звезде са правом понео епитет дербија кола. И имало је шта да се види. Утакмица је била добра, борбена, са доста лепих потеза и два прелепа гола. Оно што боде очи јесте посета од свега 1000 људи?! Поставља се питање, за кога се онда игра фудбал у Србији и због чега је никао стадион на крову тржног центра, кад се не дозвољава публика на њему? Да подсетимо, капацитет стадиона, који износи око 6000, смањен је на свега 1500 људи због безбедности? Питамо се како се одређује степен ризика, када је на том истом месту одржан концерт са 20 000 људи пре нешто више од две године?! Таква одлука је ланчано повукла и цену карте, коју су организатори због смањења капацитета подигли на износ од 700 динара?! Српски фудбал у свом „најбољем“ издању.

ПОНОВО ДОНАЛД

Поново Доналд. Након меча са Јавором, пожелели смо да му се укаже прилика против Бате Борисова. Није се изродила таква ситуација, али јесте против Вождовца. Звездин капитен је сломио жилавог противника голом из слободног ударца пред крај првог полувремена и трасирао пут ка новој победи. А слободан ударац је био савршен. Лопта са средине, око 25 метара од гола и фантастично заврнута лопта под пречку голмана Поповића. Чувар мреже Вождовца је парадом само улепшао погодак који је за ТВ шпице. Трећи погодак за популарног Мича ове сезоне из слободних удараца и не зна се који је лепши. Још битније је што је Звезда у њему добила озбиљно оружје из прекида.

МИНИЈАТУРЕ ЗВЕЗДИНИХ ВЕЗЊАКА

Ненад Крстичић од доласка у Звезду показује класу, а јучерашњи меч је још једном потврдио какав је играч централни везиста. Дириговао је средином терена, делио лопте и разигравао целокупан тим Црвене звезде. Оно што је упечатљиво код њега јесте са којом лакоћом изгледа када је лопта у његовом поседу. Сваки контакт одише фудбалском елеганцијом, а јучерашња минијатура је заслужила овације са трибина. Слалом је направио по десној страни, нанизао тројицу играча Вождовца и као на тацни упослио Ле Талека. На несрећу, Француз је шутирао тик изнад гола, те је пропала прилика за феноменалну асистенцију која би се препричавала.
Сличну минијатуру је направио и Немања Радоњић. Звездино крило игра из коло у коло све боље. Против Бате Борисова је постигао први гол за Звезду у Лиги Европе, а јуче је уписао и прву асистенцију за наш тим. Фантастичним „лажњацима“ је изломио дефанзивце Вождовца, заврнуо лопту ка пеналу, на коју је натрчао Канга и којем није било тешко да закуца лопту у мрежу. Имао је још пар прилика Радоњић, али није успео да се упише у стрелце. Радује што је жељан игре и што најзад демонстрира вансеријски таленат који поседује.