Дерби сезоне!

Кошаркаши Црвене звезде од 18:00 у Хали „Александар Николић“ ће дочекати екипу Партизана, у првој утакмици полуфиналне серије КЛС. После првог и пропуштеног циља, а то је освајање АБА лиге, национално такмичење је сигурно најзначајније, а вечерашња утакмица кључна на том походу.

Ове сезоне су одиграна три дербија у којима је Звезда славила два пута у оквиру АБА лиге али и доживела тежак пораз у полуфиналу Купа Радивоја Кораћа. Ипак у односу на те утакмице оба тима су извршила одређене корекције у играчком кадру, док је Црвена звезда променила и тренера.

Партизан након успеха у Купу сигурно улази максимално мотивисан у ову серију. Подршку ка потпуном повратку на кошаркашку мапу имају у државним структурама, што се манифестује кроз одличну финансијску помоћ на том подухвату. У том смислу, очекивања клуба као и финансијера су сигурно велика и треба очекивати тим са амбицијом да борбом надомести мањак квалитета. Ипак упркос очекивањима доживели су пораз од екипе ФМП-а који их је и послао на друго место у групи. Управо та победа ФМП-а може да буде показатељ на који начин је могуће победити Партизан. Игра Партизана највише зависи двојца Гос-Величковић, и одбрана на њима мора да буде највише фокусирана.

Кошаркаши Црвене звезде су успели да се стабилизују нако бурног периода од финала АБА лиге и неколико катастрофалних утакмица у домаћем шампионату. Нови тренер Црвене звезде је променио одређене концепте у одбрани али и нападу, што је имало позитиван ефекат на игру. Види се одређени помак пре свега на психолошком плану па је то један од кључних услова за победу у овој утакмици. Од изузетног значаја су минути Пере Антића чији утицај на игру Црвене звезде је немерљив. Наравно и остали играчи морају да одиграју пре свега борбено како би шансе за успех у овој утакмици биле веће.

Прва утакмица полуфиналне серије између Црвене звезде и Партизана игра се вечерас од 18 сати у дворани „Александар Николић“, а у финале ће се пласирати екипа која прва дође до две победе. Арбитри који ће судити вечерашњу утакмицу су Војиновић, Јовичић и Глишић. Зато је важно испунити халу и подржати момке у најбитнијој утакмици овогодишње Кошаркашке лиге Србије.