Дерби у финалу јуниорског турнира „Марко Ивковић“

Кошаркаши Црвене звезде пласирали су се у велико финале јуниорског АНГТ турнира „Марко Ивковић“ где ће одмерити снаге са вршњацима из екипе Партизана.

Јуниори Звезде су изборили финале пошто су у трећој и одлучујућој утакмици групе А, савладали турски Анадолу ЕФЕС са 87:70. Овом победом, црвено-бели су са све три победе обезбедили могућност да вечерас у 20 часова, још једном обезбеде пласман на заврши турнир, који ће се у мају одржати у Београду у дворанама „Александар Николић“ и „Штарк Арена“. У великом финалу црвено-бели се састају против екипе Партизана НИС, која је победу вредну финала обезбедила још у петак пошто је савладала вршњаке из екипе Мега Бемакс.

Црвену звезду ће вечерас предводити Вељко Пауниовић који је у досадашњем току турнира просечно постизао 24 поена, уз 6 скокова и 2,3 асистемције по мечу. Са друге стране јуниоре Партизана предводи првотимац Марко Пецарски који је просечно постизао 21 поен уз 7,7 скокова.

Утакмица се игра вечерас у ФМП Арени у Железнику од 20:00. За све оне који нису у прилици да утакмицу испрате уживо обезбеђен је директан ТВ пренос на Арени спорт 2.