Дерби за титулу Купа Радивоја Кораћа

У финалу Купа Радивоја Кораћа састаће се екипе Црвене звезде и Партизана. Ово ће бити 17 окршај ове две екипе у националном купу, а Црвена зевзда је до сада победила у 10 док је Партизан био победник у 6 међусобних окршаја.

Црвена звезда се у финале пласирала победом над екипом ФМП-а, са веома добром игром и равномерно распоређеном минутажом. После дужег одсуства у финалу се очекује и повратак Пере Антића, а требало би и да Стефан Јанковић буде у тиму. Са друге стране тим Партизана је и у претходним утакмицама био комплетан, осим одсуства Чакаревића који не наступа због повреде већ неколико месеци.

Црвена звезда је до сада освојила 9 националних Купова а Партизан 13. Ипак Партизан ће бити знатно више под притиском јер већ неколико година нису освојили нити један трофеј, а последњи пут су освојили национални куп 2012. године. Са друге стране Црвена звезда је у последњих пет година, 4 пута славила у овом такмичењу и оправдано се надају наставку низа. Ово ће бити прилика капитену Црвене звезде, Бранку Лазићу, да се осами на врху листе кошаркаша са највише освојених трофеја у Црвеној звезди. Такође и прилика Пери Антићу да поново дође до трофеја који је освојио са Звездом 2006. године. Милко Бјелица је ову титулу  освојио и 2004. године. Новом стручном штабу ово је прво финале са Црвеном звездом и желимо им да буде „прво па мушко“.

Утакмица се игра у дворани Чаир од 21:00, па позивамо све Звездаше који имају прилику да помогну нашим кошаркашима у борби за први овосезонски трофеј.

Више о свему на нашем форуму.