Десет чињеница које медијима нису интересантне због обојености

Свима вам је већ одавно јасно колико су пристрасни и необјективни медији у Србији (част ретким изузетцима). Небројено пута вам се сигурно десило да наиђете на вест у којој су 90% коментара писали навијачи Партизана (ботови, чије ип адресе имају адресу Хумска један, о чему су нам посведочили неки бивши новинари и уредници). Исто толико пута вам се десило да баш ваш коментар није пуштен на неки од портала. Узрок свега овога је то што Партизан влада медијима у Србији и што поред тога има организоване ботове који пишу коментаре, док уредници (такође пажљиво бирани), одлучују који коментари ће угледати светлост дана а који не.

Овога пута нећемо писати о ботовима који пишу коментаре, нити „новинарима“ дневних листова и портала који у слободно време пишу по Партизановим навијачким сајтовима или страницама. Писаћемо о десет чињеница које медији у Србији упорно игноришу али би барем звездашка јавност, завијена у мрачњаштво Партизанове медијске хоботнице са пипцима у свим порама места где се формира мишљење јавног мњења, треба да зна оно што је неспорно.

Овим тезама неће бити обухваћене ситуације у којима је Црвена звезда дрстично оштећена а јавност је окренута на другу страну, попут оспоравања једанаестерца за Црвену звезду у Крушевцу и потпуног занемаривања поништеног Плавшићевог гола након измишљеног офсајда. Или два недосуђена једанаестерца за Црвену звезду против Вождовца и многе друге ситуације.

Неспорне а неинтересантне медијској црно белој хоботници су следеће ствари:

– Два „Суперлигашка“ тренера поднела су оставке дан пре меча са Партизаном због притиска који је извршен на њих да пусте Партизан на шта нису пристали. То су тренери Војводине и Новог Пазара. Обе утакмице су решене у корист Партизана а утакмица између Партизана и Новог Пазара завршена је прелазом (из 1 у 2).

– Тренер Партизана Марко Николић суспендован је на 7 утакмица због расистичких увреда у Словенији. Фудбалски Савез Србије је поништио такву одлуку тако да је Марко Николић због расистичких увреда паузирао само једну утакмицу.

– Фудбалер Партизана Евертон није суспендован након што је ушао у физички конфликт са више фудбалера ФК Рад а затим (испровоциран повицима са трибина) гестикулирао ка трибини показујући средњи прст.

ФК Партизан није суспендован стадион ни након 15 дана због расистичких увреда од стране 15.000 навијача на рачун ФК Војводина. Подсећамо, ФК Рад је један дан након утакмице на којој је педесетак навијача узвикивало расистичке увреде, стадион суспендован на три меча без публике.

– Партизан није кажњен одузимањем бодова сходно одредбама дисциплинскоог правилника ФСС након што је фудбалер Душан Влаховић одиграо меч без валидног лекарског прегледа. Интересантно да је делегат меча уочио да Влаховић нема неопходан извештај и да не може да наступи, што није било довољно да Партизан не уведе овог играча у меч, без одговарајуће документације?! Подсећамо да је због истог овог пропуста, ове сезоне, ФК Вождовац кажњен одузимањем три бода због играња Ступаревића без лекарског прегледа!

– Чак три утакмице заредом Партизан је одиграо прелаз из 1 у 2 и обрнуто! Једној од утакмица (која није међу ове три) коју је Партизан завршио „прелазом“, претходила је оставка тренера дан пре утакмице, који очигледно није пристао на нерегуларне радње. Ради се о оцу фудбалера Црвене Звезде Вање Вучићевића.

– Чак девет црвених картона противницима Партизана и седам пенала досуђено је за Партизан ове сезоне. Овај податак кумулативно, очигледно није интересантан Представницима медија који су натанко извадили ову статистику за Црвену звезду.

– Једном од прелаза (из 1 у 2) после ког је Партизан дошао до победе, претходила је крајње чудна поставка играча у живом зиду у ком су стајали са раширеним ногама(?!) а лопта је управо туда пронашла пут до мреже.

– Играч Партизана Леонардо није добио искључујући (други) жути картон или директан црвени картон због намерног ударања игррача Црвене звезде Фримпонга руком по лицу. Након овога, исти играч постигао је погодак за Партизан. Интересантно, на утакмици у купу Србије са Војводином, Леонардо је на исти начин ошамарио фудбалера Војводине. И ова ситуација прошла је без санкције. Поред тога, играч Партизана Тавамба постигао је гол након контакта са голманом Црвене звезде у петерцу, што је по правилима фудбалске игре  фаул над голманом. Поред тога, гол је постигао руком која је била у неприродном положају. Подсећамо да је сличан овакав гол поништен прошле сезоне у Новом Пазару.

– Преокрет против ФК Напредак (из 2 у 1) претходио је црвени картон и непостојећи пенал над Божиновим. Преокрет против ФК Радник Сурдулица  (из 1 у 2) претходила су чак два црвена картона и непостојећи пенал над Вулићевићем.

ИСКЉУЧИ МЕДИЈЕ, УКЉУЧИ МОЗАК, ДОЂИ НА СТАДИОН!