ДЕТАЉНА СТАТИСТИКА: Вујадин командовао у ваздуху, Гончаренку се није исплатила „тики-така“

РСБ, као по обичају, навијачима доноси детаљну статистику са јучерашњег дуела између нашег тима и ЦСКА (0:0).

Иако је јучерашњи дуел нокаут фазе Лиге Европе завршен најнепопуларнијим резултатом у фудбалу, далеко од тога да није било узбуђења и да навијачи нису имали шта да виде. Данас се осврћемо на детаљну и напредну статистику са меча, која, као и много пута до сада, доноси јако интересантне податке.

KOЛЕКТИВНИ УЧИНАК

Што се тиче основних параметара, један од интересантнијих тиче се просечне удаљености шута од нашег гола – момци Владана Милојевића „изгурали“ су ЦСКА из 16 метара тако да су у просеку са 22.7 метара шутирали на наш гол, док су наши момци у просеку са 14.2 метра шутирали на гол Акинфеева. Звезда је имала седам шанси, ЦСКА пет, а ниједна на мечу није искоришћена.

Тренер гостију, Гончаренко, одлучио се за тактику Барселоне, уситнивши игру великим бројем пасова, али му то није донело резултат – ЦСКА је имао чак 679 пасова, од тога 588 успешних, док су наши момци имали 282/374 успешних пасова.

Велика је разлика била у другом полувремену где је ЦСКА имао 308/346 (89%) успешних додавања, док су наши момци имали 129/167 (77%) успешних додавања.

Екипа ЦСКА имала је 21 кључно додавање, од тога пет успешних, док је Црвена звезда имала 11 кључних додавања, и три успешна. ЦСКА је доминирао у параметру „средња додавања“ (421/473), док је Звезда у том сегменту имала успешност од 69% (183/267).

Гости су убележили 97 напада, са 17 шутева на наш гол, док су играчи Владана Милојевића 8/80 напада на мечу завршили ударцем (по четири у оба полувремена).

ИНДИВИДУАЛАН УЧИНАК

Што се тиче дуел игре, примат је апсолутно однео Вујадин Савић који је имао 8/8 успешних ваздушних дуела, и 4/8 успешних дуела на земљи. Доналд је имао 4 дуела укупно, и све их је освојио, док је нешто салбији статистички учинак убележио  Пешић који је имао 6/26 успешно освојених дуела. Дефанзиве су генерално  доминирале утакмицом, а попут Пешића, и Муса и Витињо имали су слабији учинак у ваздуху.

Звездини играчи, осим Бена и Пешића, углавном су без проблема решавали ваздушне дуеле, а на дефанзивној страни терена јако запажен био је и Стојковић који је 7/7 одбрамбених дуела решио у своју корист.

Савић је, поред добре игре у ваздуху, пресекао 11 лопти, и то све на нашој половини терена. Стојковић је дефанзивну клинику наставио са 4/4 успешна старта на лопту, чиме је у потпуности закључао десну страну терена. Родић је имао 7/16 успешно освојиених дуела, док је Ле Талек имао 7/11 успешно освојених дуела.

У пас игри истакао се Натчо који је имао 90/104 успешна додавања, и 2/5 кључних додавања. Головин је убележио 4 кључна додаавања, док је најслабији пасер у противничкој екипи био Витињо, са само 8/15 прецизних додавања. Васин, Березутски и Вернблом поделили су скупа 255 додавања, у чему и лежи кључ оног статистичког параметра који каже да је ЦСКА имао много више пасова на мечу.

Што се тиче дриблинга, Бен и Пешић су највише покушавали, а имали су променљиву успешност: Бен је 4/7 својих дриблинга завршио успешно, док је Пешић 3/8 завршио успешно. Доналд, Родић и Ле Талек нису се на мечу одлучивали за дриблинге, док су их Радоњић и Стојковић имали по пет (обојица успешност 3/5, 60%).

Појединачно гледано, највећи индекс имао је Стојковић, а пратили су га Борјан и Савић.