Дипломски рад Милојевића, Кангин плес и одлични Стојковић

У мечу за инфаркт, Црвена звезда је славила са 2:1 против руског Краснодара и пласирала се у групну фазу Лига Европе након дугих десет година.

ДИПЛОМСКИ РАД МИЛОЈЕВИЋА

Ако су мечеви са Флоријаном и Иртишом били колоквијуми, а дуел са Спартом прави испит, онда је двомеч са пребогатим Краснодаром дипломски рад Владана Милојевића који је положио са чистом десетком. Звездин стратег је синоћ све изенадио поставком на терену и још једном демонстрирао да није роб формације, већ тренер који у припреми меча иде до најситнијих детаља и који је увидео где лежи Звездина предност на синоћњем мечу. Многи су са зебњом коментарисали избор Звездиног стратега. Како ће Доналд сам на средини, како ће несигурни Фримпонг на штоперу, колико могу Милић и Срнић… Многи нису веровали, али оно што је једино важно то је да је у њих веровао тренер Милојевић. И то је оно што се посебно издваја овог лета у раду нашег шефа стручног штаба. Вера и сарадња између њега и играча, где се стиче утисак да би момци искрварили за њега на терену. Успео је Милојевић током ова два месеца да утегне линије тима, поправи физичку кондицију и направи систем игре у којем свако зна који су му задаци. Црвена звезда изгледа као озбиљан такмичарски тим што је то синоћ и показала против једне екипе која спада у сам врх руског фудбала. И то је највећа победа Владана Милојевића! Звезда се не плаши никога и против сваке екипе играће озбиљан фудбал!

КАНГИН ПЛЕС

То је Гуелор Канга. То је играч којег је Звезда чекала и дочекала. Оно што је требао да ради прошле сезоне у квалификацијама, одрадио је ове и навијачи Звезде су пресрећни. Како и на који начин је успео да смири његов темперамент Владан Милојевић, остаје мистерија, али омалени Габонац је други човек. На синоћњој утакмици је добио и задатак више, пошто је поред офанзивних акција, морао да посвећује доста пажње и дефанзиви, а „бије“ га глас да не игра одбрану. Вера Владана Милојевића се тотално исплатила, пошто је Канге синоћ било на сваком делу терена. Био је партнер Доналду, када су дефанзивне ствари у питању, а главни организатор када смо нападали. Лопту је синоћ жаргонски просто закључао. Сигурна у његовим ногама, са правовременим додавањима, учинили су да је јучерашња утакмица најбоља у дресу Црвене звезде коју је одиграо омалени везиста за наш тим. Награда за одличну игру и круна синоћње партије, јесте гол на самом старту другог дела игре. Бомба каква се ретко виђа и која ће се још дуго препричавати.

ОДЛИЧНИ СТОЈКОВИЋ

Много играча је заслужило похвале за јучерашње издање, али популарни Жуле се за делић издваја из групе једнаких. Филип Стојковић је јуче одиграо утакмицу каријере. Најбољи податак тога је да је најбољи играч Краснодара, бразилац Вандерсон, утакмицу почео на левом крилу, али да је средином првог полувремена након неколико изгубљених дуела са нашим беком, прешао на десну страну и тамо остао до краја утакмице. Филип је био сигуран и пун самопоуздања. Непрелазан у игри 1 на 1 и питање је да ли је уопште изгубио неки дуел. У нападу рационалан, са доста понављања и убацивања и безброј претрчаних километара. Тактички одговоран и дисциплинован. Када се све сабере, Стојковић је одиграо савршен меч који не може да поништи пресмешно досуђен пенал судије Штилера, након дуела Стојковића са једним играчем Краснодара.